Marți, trei ceasuri rele? Directorul sportiv al Petrolului, Costel Lazăr, a fost total nemulțumit de ce s-a discutat ieri la sediul FRF. Adică, un fel de… „alba-neagra” sau cam așa!

Dragos Trestioreanu -

Marți, trei ceasuri rele? Directorul sportiv al Petrolului, Costel Lazăr, a fost total nemulțumit de ce s-a discutat ieri la sediul FRF. Adică, un fel de… „alba-neagra” sau cam așa!

Despre opinia directorului sportiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr, cu privire la modul de continuare a mini-returului ediției 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a de fotbal am postat, nu de mult timp, pe www.gazetaph.ro, reamintind acum că domnia sa nu dorea nimic altceva decât stabilirea – firească, adică EXCLUSIV pe teren – a promovatelor, retrogradatelor și a echipei calificate la barajul de accedere in L1. Iar asta numai prin continuarea întrecerilor de acolo de unde au fost suspendate, dar în același mod de desfășurare. Totodată, Lazăr s-a dovedit, atunci, un opozant vehement al ideii de play-off și play-out într-o singură manșă, justificându-și nemulțumirea prin faptul că Petrolul ar ajunge astfel să joace și a treia oară cu formații precum UTA și Metaloglobus! În plus, oficialul ploieștenilor avea pe deplin dreptate, tot atunci, când susținea că „lupii” ar fi avantajați dacă urma a se continua etapă de etapă, fiind gazde ale unor contracandidate la promovare, precum Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș Pitești și FC Rapid București. Argumentele lui Costel Lazăr sunt corecte, fără doar și poate, în condițiile în care, la întrerupere, trupa găzarilor, care se afla pe locul 5, era la numai 2 puncte de poziția secundă din ierarhie. Loc care asigură, ca și primul, evident, accederea pe cea dintâi scenă a fotbalului autohton.

Am discutat cu Lazăr, așa cum o facem de regulă, noaptea târziu, numai astfel el putând fi liber să converseze mai mult. Și ieri noaptea a rezultat astfel un dialog interesant, Costel fiind mereu – potrivit francezilor – un causeur excelent, atunci când se relaxează! Dar, dacă mai înainte era plin de optimism și își expunea, fără a se ascunde și, mai ales, cu satisfacție, planurile de viitor, atât pentru echipa de seniori, cât și pentru viitorul imediat al centrului de copii și juniori, de data aceasta l-am descoperit mai trist. Chiar și mai nemulțumit. De ce? A mărturisit-o el însuși: „Mi-ar fi fost mai bine în momentul în care toată lumea ar înțelege că nu ne mai putem păcăli între noi! Gen conferința de astăzi (n.r. – marți, 28 aprilie 2020) de la Federația Română de Fotbal cu toți reprezentanții cluburilor din liga a doua. Eu, unul, sunt total nemulțumit, ca să nu spun chiar revoltat, despre felul în care a fost pusă problema. Mai exact, despre program, despre reluarea antrenamentelor după data de 15 mai, mai exact. S-au recomandat cinci-șase zile de cantonament centralizat, în cazul nostru la Ploiești, ci nu în Antalya sau în țări ca Slovenia ori Austria, cum se mai vehiculase. Sau în Germania, ca să facem pregătire semi la… sparanghel! Am vrut să spun… semi-genuflexiuni sau semi-flotări”! Un fel de haz de necaz face acum directorul sportiv al Petrolului, nu-i așa?

După ce își adună gândurile și își amintește ce mai declarase pentru www.gazetaph.ro, Costel Lazăr subliniază, din nou, că „lucrul cel mai important pentru mine este că vreau din tot sufletul să promovăm, să facem echipă pentru primul eșalon. Să facem astfel rating, așa cum spuneți voi, jurnaliștii! Numai așa vom face, sunt conștient de asta”! Apoi, mi-a făcut o declarație de luat aminte: „Dragoș, vă rog să mă înțelegeți bine, și tu, și întreaga suflare petrolistă, că am fost îndepărtat de la club atunci când aveam idei cu 10 ani înaintea celor care conduceau atunci! Fără falsă modestie, ideile mele avangardiste de-atunci i-au deranjat pe mulți și nu am înțeles deloc de ce. În prezent însă, cred cu tărie că ideile mele vor fi înțelese, acceptate și preluate de partenerul finanțator, Veolia România, în frunte cu CEO Mădălin Mihailovici! Iar la cum îl cunosc deja pe dânsul, sunt ferm convins că voi fi ascultat”! Și-uite așa, iar am trecut de 12 noaptea tot discutând, vorba lui Costel! Despre ce idei are el am aflat deja cu toții și a fost foarte clar că sunt cele mai bune, trebuind puse, deci, în aplicare, pe termen scurt și mediu, deocamdată. Însă, dacă la FRF ba se continuă normal mini-returul, ba se optează pentru play-off/play-out, dar numai tur și cu tragerea la sorți a locului de desfășurare a primului meci, ba se… „îngheață” campionatul, ce mai faci cu ideile astea bune?!? Cum rămâne cu justa întrecere? Are dreptate Costel Lazăr atunci când, printre rânduri, sugerează că un play-off ar conduce la pierderea atuurilor avute într-un mini-retur normal, chiar dacă mai „înghesuit”, și ce să mai vorbim de un… „îngheț”! Pe scurt, incertitudinea continuă! Dar, până când?

Foto: www.liga2.prosport.ro, www.frf.ro și www.fcpetrolul.ro