„Masculul Alfa”- gest mult așteptat: a cerut rezilierea amiabilă a contractului cu Petrolul, înainte de termen! Să fi contat discuția despre care se spune că ar fi avut-o Viorel Moldovan cu șeful partenerului finanțator? Revine… Tavi Grigore?

Dragos Trestioreanu -

„Masculul Alfa”- gest mult așteptat: a cerut rezilierea amiabilă a contractului cu Petrolul, înainte de termen! Să fi contat discuția despre care se spune că ar fi avut-o Viorel Moldovan cu șeful partenerului finanțator? Revine… Tavi Grigore?

Datele statistice arată astfel: 18 meciuri în ediția 2020-2021 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, în fapt în sezonul regular al acesteia, până cu o etapă înainte de finalul celei dintâi faze ale competiției, opt victorii, patru remize și șase eșecuri, 28 de puncte (din 54 posibile), locul 10 din ierarhia la zi, cel mai bun golaveraj, identic cu al fostului lider, FC U 1948 Craiova (28-15), al treilea atac și a treia defensivă. Cifre care, 99,99%, nu o vor ajuta pe Petrolul Ploiești să se califice în play-off și, implicit, să continue lupta pentru promovare.

Deși sâmbătă, 20 martie 2021, după înfrângerea nemeritată – vezi deciziile flagrante de arbitraj contra echipei „lupilor”! – din partida cu CS Mioveni, scor: 0-1, după golul marcat din ofsaid de ex-petrolistul Ștefan Blănaru, fapt recunoscut de însuși atacant, antrenorul principal Viorel Moldovan nega că va demisiona. Dar, a declarat și că aștepta o discuție cu staff-ul decizional al clubului. La mai puțin de 48 de ore, după o duminică… liniștită, s-a anunțat, pe siteul oficial, că bistrițeanul a cerut rezilierea amiabilă a contractului său cu Petrolul Ploiești! Iar asta cu o etapă înaintea finalului sezonului regular. Potrivit www.fcpetrolul.ro, „Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul principal Viorel Moldovan s-a încheiat astăzi (n.r. – luni, 20 martie 2021). Tehnicianul a solicitat rezilierea contractului pe cale amiabilă, despărțirea de formația noastră producându-se într-un moment în care, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, FC Petrolul Ploiești mai are șanse foarte mici să se califice în faza play-off a campionatului. În perioada imediat următoare va fi stabilită noua componență a staffului tehnic, decizia urmând să fie luată după o ședință a Consiliului Director. De asemenea, după ședința de pregătire de astăzi, antrenorul secund Francisc Dican și preparatorul fizic Stelian Isac își vor înceta angajamentele cu clubul nostru (…)”. Cu același prilej, în premieră absolută, un antrenor demisionar al Petrolului adresează, înaintea plecării de la club, o scrisoare suporterilor:

„Dragi iubitori ai Petrolului,

Mi-am dorit foarte mult să vă mulțumesc tuturor la capătul acestei experiențe. Vă garantez că am muncit cu tot sufletul și am folosit toată experiența mea pentru a readuce Petrolul acolo unde îi este locul. Poate sunt eu ghinionist, poate nu s-au aliniat astrele așa cum și-a dorit toată suflarea ploieșteană, dar sunt trist că una dintre cele mai frumoase echipe din România iese, în acest mod, din lupta pentru promovare.

Din păcate, rezultatele din teren nu au fost mereu așa cum mi-am dorit. Îmi pare rău pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care își doreau mai mult. La finalul acestei etape vreau să mulțumesc conducerii, jucătorilor și tuturor celor care au fost alături de echipă. Sunt convins că Petrolul o să revină în Liga 1″.

Pe de altă parte, siteul www.liga2.prosport.ro, care a alocat un spațiu extins acestui episod, notează că, înainte de a demisiona, în această dimineață, Moldovan ar fi avut o discuție cu reprezentantul numărul 1 al partenerului finanțator, Veolia România, în urma căreia a solicitat mai sus-precizata reziliere amiabilă a contractului său, aflat încă în derulare. Gestul tehnicianului a fost absolut firesc – bravo lui că l-a făcut! -, atâta vreme cât bifarea obiectivului impus, și asumat de el, înainte de semnarea angajamentului cu clubul găzarilor, ține acum numai de… divinitate. Nu va fi astfel suficientă doar o victorie la Cluj, în dauna Universității, aflată, la rândul său, în lupta pentru calificarea în play-off, ci va fi nevoie și de o… aliniere fericită a tuturor planetelor – a se citi mai multe rezultate favorabile Petrolului în alte meciuri în care sunt angrenate echipele ce joacă pentru accederea în play-off. Trebuie să recunoaștem că, așa cum au titrat și alte siteuri, numai un miracol ar ajuta-o pe Petrolul să se mai reînscrie în lupta pentru promovare.

Rămâne de văzut care va fi decizia Consiliului Director al clubului găzarilor în privința următorului staff tehnic, care trebuie ales și numit urgent, mai precis până la plecarea spre Cluj, în vederea susținerii ultimului meci din sezonul regular. Se va apela la o soluție internă, în club existând, în acest moment, doi posesori de licență Pro, Octavian Grigore și Victor Roșca, ambii activând până în acest moment la academia de copii și juniori, sau se va merge pe o soluție externă (nu din străinătate, evident!), tot posesori de aceeași licență, gen Valentin Sinescu (a refuzat recent să preia conducerea tehnică a Petrolului „U 19”), Nicolae Constantin sau Marius Măldărășanu? Ultimii trei trei sunt prahoveni liberi de contract. Sau va fi vorba despre Erik Lincar, și el în aceeași situație, dar și, este adevărat, vizat să îl înlocuiască pe… Flavius Stoican, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu?! Va fi un staff interimar sau unul definitiv? – aceasta e întrebarea. De ultim moment, surse apropiate de găzari afirmă că urmașul lui Viorel Moldovan pe banca Petrolului ar fi Tavi Grigore, în condițiile în care va fi și votat favorabil în Consiliul Director. Ar fi al treilea mandat ca antrenor principal al lui Grigore la „noul Petrolul”, primul în L4 și L3, al doilea, în L2, un fel de… manta de vreme rea! Dacă va fi Tavi, cu siguranță că secund rămâne Ciprian Pura, iar antrenor de portari, Cătălin Grigore, cu toții localnici!

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro