Maşini blocate între Floreşti şi Nedelea din cauza viscolului

Redactia -

Maşini blocate între Floreşti şi Nedelea din cauza viscolului

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și vânt puternic, în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să pună în pericol comunitățile.

În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte ale fenomenelor, constând în derapaje ușoare ale autoturismelor în afara carosabilului și blocaje pentru perioade scurte de timp.

Patru autoturisme, un autocamion și un microbuz au fost blocate azi noapte pe DJ 144, între Florești și Nedelea, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Pompierii militari au fost solicitați să intervină, alături de drumari.

În microbuz se aflau șase persoane, iar în cele patru autoturisme și un autocamion au fost alte zece persoane.

În această zonă a nins abundent, iar zăpada a fost viscolită.

Pentru scoaterea mașinilor blocate și salvarea persoanelor s-a intervenit cu două utilaje de la deszăpezire, un utilaj al Primăriei Florești și un echipaj de pompieri.

Pe teritoriul județului Prahova, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comandamentul Operațional de iarnă, monitorizează evoluția situației operative precum și verificarea și cunoașterea situației cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecțiuni, dar și situația cu spațiile destinate cazării temporare a persoanelor.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice au fost înregistrate deranjamente colective si individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 56 de consumatori din localitățile Câmpina și Sângeru. 12 echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea situației.

***

Recomandări:

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.