Măsuri anticoronavirus pentru Ploieşti privind transportul în comun şi minorii internaţi în spital

Daniel Dimache -

Măsuri anticoronavirus pentru Ploieşti privind transportul în comun şi minorii internaţi în spital

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat, duminică, 15 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești pentru luarea unor noi măsuri suplimentare menite sa limiteze efectele răspândirii coronavirusului COVID-19.

În acest context, s-a hotărât ca pacienții minori aflați internați, în prezent, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești să fie preluați de către Spitalul de Pediatrie Ploiești în vederea continuării,în condiții optime, a tratamentelor de specialitate.

De asemenea, s-a stabilit ca hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină,  de pe raza municipiului Ploiești, să fie asigurată de Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești. Poliția Locală Ploiești va asigura transportul hranei respective către centrele de carantină.

Totodată, ca o măsurăc omplementară de prevenire a răspandirii coronavirusului COVID-19, s-a mai decis ca, la finalul fiecărei zile, autobuzele să fie dezinfectate de angajații societății Coral Impex S.R.L., companie specializată în servicii de dezinsecție, iar, pe parcursul întregii zile, mijloacele de transport în comun din municipiul Ploiesti să fie dezinfectate după fiecare cursă, la capăt de traseu.