Măsuri pentru evitarea problemelor la intoarcerea din vacanţa de 1 Mai

Mihai Ciobanu -

Poliția Rutieră a luat măsuri de asigurare a fluenței traficului rutier pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai.

În cursul acestei zile, la întoarcerea din minivacanță, peste 2000 de polițiști de la rutieră, împreună cu 6000 polițiști de la ordine publică, care vor folosi 420 de autospeciale cu aparatura de înregistrare video din dotare, vor fi prezenți în stradă.

În ultima zi a minivacanței de 1 Mai, a fost suplimentat numărul polițiștilor care acționează în stradă. Polițiștii vor monitoriza astăzi traficul rutier, în vederea prevenirii evenimentelor grave, combaterii încălcării regimului legal de viteză și salvarea de vieți.

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre stațiunile turistice către Capitală și celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 și A3 (tronsonul București — Ploiești) și sectoarele de drum spre punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

În acțiuni sunt angrenați și polițiști de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) va fi supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al IGAv — MAI.

Pentru o călătorie în siguranță, Poliția Română au luat măsuri pentru întoarcerea în siguranța a turiștilor care și-au petrecut minivacanța în Bulgaria, echipajele de poliție fiind prezente în stradă la Vama Veche și pe DN 5, de la primele ore ale dimineții.

***

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

POLIȚIA ROMÂNĂ VĂ UREAZĂ DRUM BUN !