Măsuri pentru reducerea aglomeraţiei în sensul giratoriu recent amenajat pe DN1, în Cartierul Albert

Daniel Dimache -

Măsuri pentru reducerea aglomeraţiei în sensul giratoriu recent amenajat pe DN1, în Cartierul Albert

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a luat măsuri imediate atunci când a constatat că se formează blocaje în sensul giratoriu recent amenajat, la intrarea dinspre DN1, în nordul Ploieşteiului, prin Bulevardul Republicii. Bogdan Toader a convocat factorii implicaţi, o serie de specialişti, pentru a analiza situaţia şi a identifica măsurile ce pot fi luate.

Toader a declarat în conferinţă de presă că sensul giratoriu respectiv a fost realizat în primul rând pentru eliminarea accidentelor rutiere în zonă, funcţiune pe care o îndeplineşte noua cale de acces, iar aglomeraţia are drept cauză, în primul rând, faptul că a fost folosit de foarte mulţi şoferi, atraşi de noutate, deşi sunt mai multe căi de acces în Ploieşti, inclusiv acea bretea care deviază circulaţia prin spatele supermarketurilor (DJ 236).

Ca măsuri ce se vor lua, în continuare, a declarat preşedintele CJ Prahova, este adăugarea, într-un termen foarte scurt, a încă unei benzi de circulaţie, care să preia o parte din circulaţie pe lângă giratoriu. De semenea, poliţia rutieră va supraveghea zona astfel încât conducătorii maşinilor de mare tonaj să nu mai intre în sensul giratoriu, ci să circule pe DJ 236, conform indicatorului care instituie această restricţie. 

Bogdan Toader a mai anunţat, cu prilejul conferinţei de presă că, pentru a diminua numărul accidentelor ce au loc pe DN 1, pe raza judeţului, Consiliul Judeţean Prahova urmează să construiască trei noi sensuri giratorii. Acestea vor fi situate la Paulesti (pădure), Floreşti şi Băneşti (intrarea dinspre Ploieşti, în foto), urmând să fie gata până în primăvara anului viitor. Finanţarea proiectelor urmează să  fie făcută de Consiliul Judeţean.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are în proiect amenajarea unul alt giratoriu la Cornu, în dreptul drumului care asigură accesul din DN1 spre comună.