Măsuri pentru siguranţa cetăţenilor de sărbători

Redactia -

Măsuri pentru siguranţa cetăţenilor de sărbători

Peste 10.300 de polițiști vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

Poliția Română este la datorie, în serviciul comunității, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Cei peste 10.300 de polițiști, care vor acționa suplimentar față efectivul curent de ordine și siguranță publică, au ca prioritate prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care acționează în această perioadă, aproape 6.600 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.700 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

De asemenea, peste 3.200 de patrule de siguranță publică, dintre care peste 450 pedestre și aproape 2.760 auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 860 de autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Polițiștii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe 143 de trenuri de călători, precum și în 238 de stații și triaje de cale ferată.

De asemenea, vor fi prezenți în 14 aerogări (naționale și internaționale), precum și în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.