Meci de infarct la Blejoi, în „16”-imile Cupei României-Timişoreana

Redactia -

Miercuri, 10 aprilie 2013, la Blejoi, echipa locală, CS, a primit vizita liderului detaşat al campionatului Ligii A Prahova, CSM Câmpina, în faza „16”-imilor judeţene ale ediţiei 2013-2014 a Cupei României-Timişoreana. A fost, fără îndoială, vorba despre derbiul zilei din competiţia KO, în care împrerecherea echipelor calificate nu s-a făcut prin tragere la sorţi, ci prin… criteriul geografic. Astfel, s-a apreciat că Blejoiul ar fi mai aproape de Câmpina decât alte localităţi cu echipe ce au combătut în aceeaşi fază a întrecerilor şi a rezultat o partidă de mare interes, cu un  final nerecomandabil cardiacilor. Echipă superioară valoric şi individual, şi la nivel de lot, CSM a ajuns să conducă, la un moment dat, cu 2-0 şi se părea că nu ar avea avea probleme în a se califica în „optimi”. Însă, deşi era în inferioritate numerică pe teren, gazda din Blejoi a avut o răbufnire neaşteptată, egalând scorul cu cinci minute înainte de final! Dar, când mai erau doar două minute de joc, golgheterul oaspeţilor, Marius Vişan, a refuzat prelungirile, stabilind scorul final îal unei confruntări net peste nivelul fotbalului judeţean.

În prima repriză, CS Blejoi a părut mai temătoare în faţa mai puternicului adversar, care şi-a impus jocul şi a fructificat una dintre cele patru ocazii de gol avute. După ce Bogdan Ilioiu l-a întins pe Valentin Răchită cu un şut în cross, de pe stânga, de la 17 metri, în chiar primul minut de joc, Vişan a fost aproape de deschiderea scorului la o eroare a lui Adrian Secreţeanu (7), dar şutul său, de la marginea careului mare, a fost prins de către portarul gazdelor. Mai inspirat a fost căpitanul CSM-ului, Gheorghe Bărăgan, care a executat peste zid, de la 25 de metri, o lovitură liberă directă, mingea intrând în plasă prin dreapta lui Răchită, care a plonjat tardiv. După 1-0, Radu Burloiu (35) putea majora scorul, atunci când a profitat de o greşeală a lui Bogdan Ţicu, însă şutul lui de la 8 metri, uşor lateral stânga, a fost deturnat în corner, cu piciorul, de apărătorul buturilor blejoienilor.

La reluare, actuala echipă a lui Adrian Nistoroiu – prezent la arenă împreună cu al doilea finanţator al echipei CSM Câmpina, Virgil Guran – a reuşit să ânscrie în poarta… fostei formaţii a celui dintâi, acelaşi Burloiu profitând de degringolada din defensiva trupei lui Dragoş Mihalache şi punctând pe jos, de la 7 metri, în minutul 49. CS Blejoi a reacţionat, de data aceasta, imediat, tânărul Gheorghe Matei (52) executând cu inteligenţă o lovitură liberă de la 22 de metri, din poziţie centrală, mijlocaşuil CS-ului şutând pe jos în colţul din stânga, evitând astfel un zid înalt al oaspeţilor. La acest scor, Blejoiul părea reintrat în joc, însă al doilea cartonaş galben primit de fundaşul central dreapta Bogdan Ţicu i-a lăsat pe localnici cu un om mai puţin pe gazon, din minutul 78. Ambiţioşi, jucătorii lui Norman au continuat totuşi să spere şi au reuşit o egalare incredbilă, după o centrare cu efect a lui Vlăduţ Badea, dintr-o lovitură liberă, de la 35 de metri, lateral dreapta, balonul a fost urmărit de Secreţeanu (85) şi trimis în plasă, pe lângă Bogdan Manea, după o „foarfecă” de generic TV. Două minute mai târziu, tot căpitanul echipei CS Blejoi i-a pus o minge, pe stânga, junelui Badea, în colţul stâng al suprafeţei de pedeapsă adversă, dar cel din urmă s-a fâstâcit şi a şutat peste poartă. Urmau prelungirile? Aşa se părea, însă, deşi atent până atunci, portarul Răchiză a reacţionat târziu la o minge trimisă în cross, din stânga, în „6 metri”, de către Alexandru Simion, „vulpoiul” Vişan fiind omul potrivit la locul potrivit şi aducând victoria, şi ijmplicit calificarea în optimi, în al doilea minut de prelungiri, dintre cele patru dictate de centralul Doralin Bârziloiu, care a predat o lecţie de arbitraj în acest meci, unul care a făcut toţi banii, cum se mai spune!

CS BLEJOI: V. Răchită 6 – M. Gheorghe 6.5, Ţicu 5, G. Ionescu 5.5, V. Badea 6.5 – Secreţeanu (cpt) 8.5, Ad. Ioniţă 5.5 – Cl. Codreanu 6 (86 – Sterie), Gh. Matei 7.5, Mirea 5.5 (69 – Ad. Stan 5.5) – M. Ghiţă 5.5 (80 – R. Constantinescu). Antrenor: Dragoş MIhalache.

CSM CÂMPINA: B. Manea 6 – Puchea 6.5, I. Neagu 6.5 (la minge; Foto: Paul Mâinea), Nistor 6.5, V. Sandu 7.5 – Bărăgan (cpt) 8 (50 – Michel Yao Tanu 6) – B. Olteanu 5.5 (56 – D. Nae 6), V. Bunea 6.5 (69 – Al. Simion 7), Burloiu 7.5 (83 – C. Nicolae), Ilioiu 6.5 – M. Vişan 8. Antrenor: Bogdan Onuţ.

Au arbitrat: Doralin Bârziloiu 8 (Vălenii de Munte) – Emil Mateescu 7 (Ploieşti) şi Adrian Stoenoiu 7 (Boldeşti).

Observator AJF: Mihail Ionescu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: Ţicu (10 şi 78), G. Ionescu (23), V. Bunea (44), Puchea (90+4).

Cartonaş roşu: Ţicu (78).

După ce a fost delegat ca observator la unul dintre meciurile din retur ale echipei CS Blejoi, în campionatul Ligii A Prahova, fostul central de eşalon secund Mihail Ionescu a revenit la faţa locului, în aceeaşi calitate, deşi acuză încă probleme de ordin neurologic care-i afectează starea fizică, aducând din nou, pentru orice eventualitate, un guler ce se montează în special victimelor accidentelor de circulaţie! „Nu pot sta departe de fotbal, merg oriunde sunt delegat, indiferent de vreme, deşi am aceste probleme de sănătate, cărora este greu să le găsească leac medicii” – ne-a declarat cel care este poreclit „Meserie”, de pe vremea când activa ca arbitru! Altfel, după meci, nervii s-au încins puţin în parcarea de lângă stadion, un fan al gazdelor având ceva de împărţit cu un fotbalist al câmpinenilor, însă cei din jur au aplanat repede incidentul.