Cu „Jeff” înainte, pentru revenirea în postură de lider al play-out-ului! Totuși, CS Mioveni nu este o nucă ușor de spart, deoarece chiar joacă!

Dragos Trestioreanu -

Cu „Jeff” înainte, pentru revenirea în postură de lider al play-out-ului! Totuși, CS Mioveni nu este o nucă ușor de spart, deoarece chiar joacă!

În avancronica de pe www.fcpetrolul.ro a meciului de astăzi, luni, 10 aprilie 2023, ora 17.30, de pe arena Ilie Oană, dintre FC Petrolul Ploiești și CS Mioveni,  autorul acesteia, ofițerul de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, amintește pe parcurs, și bine a făcut, că în sezonul regular „lupii” au pierdut nu mai puțin de patru puncte, dintre cele șase puse în joc. Dar, nu numai din acest motiv, „lanterna roșie” argeșeană va fi o nucă greu de spart, ci și fiindcă oferă replici destul de bune, pierzând greu. Nicolae Dică, antrenorul argeșenilor, făcut achiziții bune în iarnă, a renunțat la destui dintre cei care au dus trupa pe ultimul loc în sezonul regular, poziție de greu de părăsit, deoarece trendul bun din startul anului s-a dovedit, poate că și firesc, dificil de menținut. Totuși, de azi, Petrolul va avea un mare atu. Astfel, dacă mă iau după Marius Șumudică, fost antrenor în Superliga Turciei, ploieștenii vor beneficia, și pe teren, de serviciile unei veritabile vedete, presupus de către tehnicianul aflat acum la Al-Raed, în Arabia Saudită, chiar un star al competiției. Și nu numai în play-out-ul acesteia, ba chiar și din faza superioară. Evident, este vorba despre Jefferson Nogueira Junior (foto sus, în trening negru, al treilea de la dreapta). Interesante de urmărit vor fi, în etapa a treia, nu numai colaborarea lui cu al său coechipier Jair Tavares da Silva, ci și duelul amândurora cu un alt compatriot – Guilherme Gomes Garutti, fundaș central al echipei CS Mioveni.

Transfer foarte important, ca și – a;a cum a fost confirmat deja prin evoluții – cel al lui Seniko Romeo Doua (foto afiș, în dreapta), cel căruia îi place să fie numit „Jeff” ar putea fi mult așteptatul creier de la mijlocul terenului. Cel pe care „galben-albaștrii” nu l-au mai avut de la „pensionarea”, de pe gazon, a actualului lor preparator fizic, Laurențiu Marinescu. Fără a intenționa să îl „stimuleze” pe antrenorul principal al său, Florin Pârvu (foto afiș și jos, în conferință de presă), mijlocașul central brazilian Jefferson Nougeira Junior a lăsat a se înțelege, la ședința de autografe de sâmbătă, 8 aprilie, de la fan-shop-ul clubului, ca și pe Instagram, de altfel, că abia așteaptă să reintre în circuitul fotbalistic oficial. Jefferson are acum toate actele în regulă și a putut fi făcut „bun de joc”, în sfârșit, urmând a contribui  la o multă dorită victorie, care să o readucă pe FC Petrolul pe locul 7, prima poziție din play-out. Una pierdută după succesul formației FCU 1948 Craiova, la Mediaș, cu 3-1 (3-0), în dauna Universității Cluj. „Craiova lui Mititelu” are acum două puncte în plus față de echipa găzarilor.

Cu fotbalistul cariocas mai sus-menționat și cu Doua, cel în mare formă, se speră că trupa lui Pârvu va câștiga al treilea meci consecutiv din play-out, totodată al patrulea la rând, dacă îl adaug și pe ultimul din sezonul regular. Victimele de până acum ale „lupilor”, reamintesc, au fost următoarele: FC Argeș, la Pitești, respectiv UTA Arad, la Ploiești, și FCU 1948 Craiova, în Bănie. În acest context, aș anticipa o formulă avându-l în poartă pe Vâlceanu, o linie de fund cu Papp, Meijers și Mathaus, un mijloc alcătuit din cvintetul Doua, Seto, Jefferson, Jair și Țicu – și un atac în tandem, Irobiso cu Grozav. Dacă își va dori să fie mai ofensiv, Pârvu poate opta și pentru o apărare în patru, renunțând la unul dintre Papp și Mathaus, ca stoper, și cu Borța și Țicu ca fundași laterali. În rest, totul ar m ai să fie la fel ca în primul „11” inițial. Atenție însă la creatorul Amine Benchaib și la  finalizatorul Bogdan Rusu, doi fotbaliști speculativi și mai greu de ținut! Dar, nu numai la ei trebuie făcuți ochii mari. În schimb, puncte mai slabe, adică o „pâine de mâncat”, ar fi în apărarea Miovenilor, începând de la portar ți până la fundașul stânga. Dar, vom vedea…

Foto: www.fcpetrolul.ro și Ionuț CĂRBUREANU