S-a modificat programul de meciuri amicale al Petrolului, din cantonamentul de la Kartepe. În țară, speranțe pentru un nou sponsor și zvon despre un potențial investitor!

Dragos Trestioreanu -

S-a modificat programul de meciuri amicale al Petrolului, din cantonamentul de la Kartepe. În țară, speranțe pentru un nou sponsor și zvon despre un potențial investitor!

După partida-test de sâmbătă, 25 iunie 2022, cu amatorii de la Beykoz S.K.D. Istanbul, scor final: 8-0 (3-0), astăzi, luni, 27 iunie, ar fi trebuit ca FC Petrolul Ploiești să combată, tot amical, cu prima echipă din Qatar dintre cele două prevăzute în programul inițial. Numai că, au intervenit unele schimbări și astfel meciul cu Al Markhiya, o echipă din cel dintâi eșalon domiciliată într-o localitate aflată în vecinătatea capitalei Doha, ar putea fi decalat. Dar programul definitiv de jocuri-test va fi anunțat astăzi, 27 iunie, de către ofițerul de presă al FC Petrolul, Ionuț Pană, pe Facebook și pe www.fcpetrolul.ro. Drept urmare, în locul amicalului, echipa ploieșteană va continua procesul de pregătire obișnuit.

Revenind la jocul cu echipa din Turcia, una despre care www.transfermarkt.de nota că este alcătuită numai din fotbaliști autohtoni, ca și la testul cu Dinamo-Auto Tiraspol, care s-a prezentat cu un efectiv plin de jucători africani, și Beykoz a apărut cu șapte fotbaliști de culoare în primul „11”, bașca destui alții folosiți la reluare! Se presupune că fuseseră aduși la probe, deoarece au „gâdilat” bine mingea în câmp, dar – meteahnă mai veche a unor astfel de fotbaliști – nu reușeau mai nimic dincolo de careul mare advers. Iar naivitățile din propria defensivă, proverbiale de altfel, au fost taxate la greu de către echipa mult mai experimentată, FC Petrolul Ploiești.

După ce Gabriel Tamaș fusese primul nou-venit care marcase pentru Petrolul, contra lui Dinamo-Auto, sâmbătă l-au imitat Lucian Dumitriu, Mirko Ivanovski (foto sus, în stânga), chiar cu o „dublă”, și Gheorghe Grozav (din penalti), mai rămânând să înscrie și Florin Borța și Jair Tavares da Silva. De subliniat că brazilianul a lăsat o impresie plăcută până acum. Pentru prima oară în echipamentul „lupilor” a punctat și Georgi Pașov. În rest, autori ai golurilor au mai fost Simon Măzărache, Dragoș Gheorghe și Marius Cioiu, ultimii doi mai făcând-o și în amicaluri din acest an.

În altă ordine de idei, potrivit www.playsport.ro, miercuri, 29 iunie 2022, la arena Ilie Oană, au urma să fie prezentat un nou sponsor: efbet.ro. Discuțiile au fost confirmate, pentru siteul mai sus-menționat, de către președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr (foto mijloc). Se pare că denumirea casei de pariuri originare din Bulgaria va fi inscripționată pe spatele tricourilor „lupilor”. Semn că aceasta alocă o sumă mai mică decât firma prahoveană MRS, al cărei nume se află deja pe fața echipamentului trupei găzarilor. Tot în același text, s-a mai notat că Petrolul ar putea avea și un investitor în persoana lui Cristian Onețiu (foto jos), din Topul 500 Forbes și Top 300 Capital, investitor la Imperiul Leilor, o emisiune de la Pro TV, antreprenor, business mentor și autor de cărți, cu o avere de 100 de milioane de euro. Însă, deși se spune că ar fi prieten cu Tamaș, care l-ar aduce la Petrolul, discuțiile cu Onețiu nu au fost recunoscute și de președintele Lazăr, la www.playsport.ro. La Pro TV, Onețiu este coleg în juriu cu mai noul co-acționar majoritar al Rapidului, Dan Șucu, patronul MOBEXPERT.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.protv.ro