Meciurile cu Plopeniul și Astra 2 au spus ADEVĂRUL! E greu la Liga 2 cu jucători „under” care se sperie de propria lor umbră! Petrolul a ratat startul cu o echipă de învins!

Dragos Trestioreanu -

Meciurile cu Plopeniul și Astra 2 au spus ADEVĂRUL! E greu la Liga 2 cu jucători „under” care se sperie de propria lor umbră! Petrolul a ratat startul cu o echipă de învins!

Petrolul a început „pe pistol” sezonul 2020-2021: printr-o execuție moale, la firul ierbii, în diagonală, cu stângul, din lateral dreapta, Țicu l-a surprins pe mascatul Udeanu, cel în vârstă de aproape 22 de ani cred că a fost prima oară titular și integralist între buturile Farului. Mai mult cu un autogol al apărătorului buturilor oaspeților a fost deschis scorul încă din minutul 4! Personal, am o superstiție. Mai exact, cine deschide repede scorul și nu forțează imediat desprinderea riscă,  nu o singură dată, chiar să piardă un meci! Și-așa s-a și întâmplat cu Petrolul în partida cu – printre alții – mulți foști petroliști! Cu sacii urcați deja în căruță, a se citi totuși un fragil 1-0 pe tabelele de pe arena Ilie Oană, jucătorii lui Viorel Moldovan – cu numai trei debutanți în echipă, Mendoza, Meijers și Balint, neputându-se deci bate monedă prea mult pe lipsa de omogenitate – au lăsat posesia aproape toată în sarcina adversarilor!

Adversari care, după ce fuseseră băgați corzi vreme de numai cinci minute, s-au trezit imediat, ca boxerii, din pumni și s-au pus gospodărește pe construit și atacat poarta lui Avram. L-au pus la treabă pe bistrițean mai puțin în prima repriză și mai mult în mitanul secund, mingile respinse repetat de către fostul căpitan al Petrolului creând falsa impresie de nesiguranță. Nici vorbă despre așa ceva, dar știți cum e: dacă respingi, de ce nu ai prins-o?; dacă prinzi și o scapi, vezi hilarul Udeanu, la golul lui Țicu!, de ce nu ai boxat-o? Însă, Farul, cu Ciprian Marica și Tiberiu Curt la lojă, nervoși nevoie mare pe la începutul meciului, a reușit o egalare nesperată. Asta în urma unei erori grave a lui Răuță, urmată de o alta aproape la fel a lui Manolache (30). Și ce să facă Avram, dacă ex-petrolistul Cruceru a fructificat – așa trebuie bătut un penalti! – ceea ce obținuse un alt fost „lup”, Stoica, chiar dacă ghicise colțul?

Repriza secundă a fost mai agitată la ambele porți, ploieștenii întrecându-se în ocazii, pe fondul unei costrucții însă la noroc, în absența unui play-maker adevărat, pare-se tot mai de negăsit de clubul găzarilor. Saim Tudor s-a întrecut între bune și una mai puțin bună, la cea din urmă putând să-și aducă echipa la conducere din nou, iar coechipierii săi din atac – dintre care numai Balint dă speranțe, prin viteză și forță, dar cine să-i paseze pe „găuri”? – parcă au rămas în admirația execuțiilor râmniceanului. Și nimic mai mult! Iar când au început schimbările, numai primele două justificându-se pe deplin, a fost aproape clar că Petrolului – cu debutanții Diarra, Zasavițchi și Poelmans – i se pecetluise soarta! Totuși, poate că nimeni nu se aștepta chiar la un eșec, suferit și într-o manieră demnă de… filmul mut: Avram, în minutul 90+2, a ieșit pe o centrare, Manolache nu s-a dat la o parte și cei doi s-au ciocnit, goal-keeper-ul rămânând căzut pe gazon, accidentat. Balonul a sărit în lateral stânga, la abia intratul Bîrnoi, lobul timișoreanului ducându-se direct în poarta părăsită! Săritura acrobatică a lui Răuță a fost mai mult pentru… fotografi, așa cum se mai spunea pe vremuri!

S-a terminat 1-2 (1-1) – amicalele cu Plopeniul și Astra dovedind „subțirimea” valorică contingentului „Under” de la Petrolul, și Enache fiind depășit cu totul! – un meci pe care Petrolul părea să îl câștige ușor, după cadoul primit de la junele Udeanu. Însă, numai beneficiind de cadouri, nu poți câștiga mereu meciuri! Urmează o Reșiță odihnită și cu un antrenor nou, Alex Pelici, și poate alte câteva noutăți la Petrolul. Cum se va juca numai turul, ci nu și returul, chiar dacă mai sunt destule partide până la ruperea sezonului regular sui-generis, un alt eșec ar produce deranj imens în curtea găzarilor. Și s-ar putea, apoi, doborî un record! Se deduce și care! Despre cei care au pierdut duelul cu Farul – tehnicianului acesteia ieșindu-i premoniția dinainte de joc, adică trei puncte la Ploiești – mai pe larg miercuri. Avem timp de tras primele concluzii, nu-i deloc prematur, să știți!

Foto: www.fcpetrolul.ro