Medic din Sinaia reţinut pentru cercetări privind săvârșirea a 19 infracţiuni de luare de mită

Redactia -

Medic din Sinaia reţinut pentru cercetări privind săvârșirea a 19 infracţiuni de luare de mită

Urmare a activităților complexe de cercetare penală, inclusiv acțiunea de prindere în flagrant și perchezițiile domiciliare realizate ieri, 13 februarie a.c., de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar penal privind fapte de corupție săvârșite de un medic din cadrul unei unități medicale din Sinaia, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii a 19 infracţiuni de luare de mită aflate în concurs real.
În fapt, s-a reţinut că inculpatul, cu ocazia activităţii desfăşurate la cabinetul medical din Sinaia, a acceptat primirea sumei totale de 8.500 lei, cu titlu de mită, de la beneficiarii dreptului de pensie de invaliditate care s-au prezentat la medic, în data de 13.02.2017, pentru revizuirea la termen a acestui drept.
La data de 14.02.2017, faţă de inculpat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
La acţiuni au participat Serviciile Operaţii și Tehnic din cadrul Structurii Centrale a D.G.A. și s-a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.