Mega-conferinţă pe tema protecţiei mediului, la Plopeni

Redactia -

Mega-conferinţă pe tema protecţiei mediului, la Plopeni

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova  va organiza Simpozionul Naţional cu tema “Rolul şi locul structurilor administrative în dezvoltarea durabilă a ariilor naturale protejate”, organizat în cadrul Proiectului „Situl Natura 2000 Pădurea Plopeni: Plan de management, căi de acţiune şi conştientizare”. Evenimentul va avea loc vineri 29 iunie 2012,  orele 10,00  în sala de  conferinţe a Casei de Cultură din Plopeni.

Proiectul este implementat de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova, este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial (POS Mediu) – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii” şi are ca obiectiv elaborarea şi editarea Planului de management al Sitului de Importanţă Comunitară Pădurea Plopeni, cât şi creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la necesitatea protejării şi conservării resurselor naturale ale ariilor protejate.

Simpozionul va debuta cu prezentarea proiectului şi distribuirea Planurilor de management tipărite, urmată de prezentările participanţilor, grupate pe două secţiuni de lucru:

  1. I.Administraţie si management public in ariile naturale protejate
  2. II.Biodiversitate: provocări si perspective.

Coordonatorul proiectului este Dr. Magdalena Banu, care va supraveghea desfăşurarea firească a acţiunilor prezentate mai sus.