Cu sprijinul Primăriei Bușteni, neobositul organizator de competiții de la ACS Caraimanul, fostul arbitru Ciprian Geambazu, a pus-o de cea a VII-a ediție a unui mega-turneu de copii și juniori, în stațiunea prahoveană. Vreme de opt zile, se vor întrece fotbaliști din șapte categorii de vârstă

Dragos Trestioreanu -

Cu sprijinul Primăriei Bușteni, neobositul organizator de competiții de la ACS Caraimanul, fostul arbitru Ciprian Geambazu, a pus-o de cea a VII-a ediție a unui mega-turneu de copii și juniori, în stațiunea prahoveană. Vreme de opt zile, se vor întrece fotbaliști din șapte categorii de vârstă

„Evenimentul <<Caraimanul Kid’s Cup>> a ajuns la cea de-a VII-a ediție și a câștigat încrederea și popularitatea în rândul comunității, devenind o adevărată sărbătoare a copilăriei și mișcării. În fiecare an, turneul atrage mai multe echipe participante și tot mai mulți copii, ceea ce demonstrează succesul și importanța acestui eveniment pentru dezvoltarea fotbalului juvenil. Atmosfera din cadrul competiției este plină de bucurie și entuziasm, iar organizatorii depun toate eforturile pentru a crea o experiență armonioasă pentru cei mici.

<<Caraimanul Kid’s Cup>> a fost inițiat în anul 2018, de către ACS Caraimanul Bușteni, cu scopul de a încuraja activitatea sportivă în rândul copiilor și juniorilor, de a oferi o platformă de competiție pentru aceștia și de a dezvolta relații sportive și prietenii între participanți. Succesul înregistrat în edițiile precedente i-a motivat pe organizatori să transforme acest turneu într-un eveniment de referință pentru fotbalul juvenil, precum și într-o tradiție a stațiunii de pe Valea Prahovei. La ediția din 2023 a competiției, cea de-a VII-a de până acum, s-au înscris peste de 60 de echipe din diverse orașe, printre care București, Constanța, Caracal, Bacău, Focșani, Brașov, Valu lui Traian, Codlea sau Ploiești, reușindu-se să se adune peste 700 de copii entuziaști. Turneul se desfășoară în etape, în perioada 25 iunie -2 iulie 2023, pe stadionul din Bușteni.

ACS Caraimanul Bușteni și Primăria orașului Bușteni demonstrează, prin organizarea acestui turneu, angajamentul lor față de dezvoltarea și promovarea sportului în rândul copiilor și tinerilor. <<Caraimanul Kid’s Cup>> continuă să ofere o platformă de competiție și oportunitatea de a-și demonstra abilitățile sportive celor mici, contribuind la formarea unei noi generații de fotbaliști talentați și pasionați”.

Textul de mai sus mi-a fost transmis de către Ciprian Geambazu (foto jos, în text, primul din dreapta, alături de colegii unei brigăzi prahovene, centralul Ovidiu Oprea, în mijloc, și celălalt asistent, Valentin Dumitru, ultimul fiind prezent în lotul SuperLigii), neobositul organizator de competiții din cadrul ACS Caraimanul Bușteni. Mai precis, cel care a făcut eforturi deosebite s-o pună de cea de-a VII-a ediție a unui mega-turneu de copii și juniori, la care participă numeroși fotbaliști aspiranți la gloria viitoare. Geambazu și-a făcut junioratul la Caraimanul Bușteni și Carpați Sinaia, a jucat la seniori la prima dintre acestea, absolvind, la Universitatea Transilvania, Institutul de Educație Fizică și Sport, a urmat Școala națională de preparator fizic, are licența B ca antrenor de fotbal și a fost, timp de 15 ani, arbitru de fotbal, cei dintâi cinci în eșalonul al treilea, iar ultimii 10 – în cel secund. Bref, omul bun la toate, care a practicat sportul, ca jucător, arbitrajul, dar a și studiat destul, după cum se vede.

Începând de astăzi, 25 iunie și până duminică, 2 iulie, la Bușteni se vor întrece copii și juniori din opt categorii de vârstă, numericul aliniat de fiecare echipă fiind diferit, în funcție de categorie: de la 4+1 la 10+1 (vezi ilustrația de la titlu). Va fi un adevărat maraton fotbalistic juvenil, devenit deja tradițional, ajungând astfel la cea de-a VII-a ediție și va continua cu siguranță, atâta vreme cât primăria locală – fără de care nu ar fi posibilă organizarea – este clar că se va implica în fiecare an. O parte dintre trupele înscrise dovedește cât se poate de clar varietatea locurilor de care aparțin participantele.

Interesantă este și atractivitatea de care se bucură, an de an, „Caraimanul Kid’s Cup”, fapt demonstrat cu prisosință de numărul mare de formații prezente, ca și de cel și mai mare de practicanți ai sportului rege, la nivel de competiție oficială. Așa cum scrie în textul transmis de Ciprian Geambazu, scopul este de „a încuraja activitatea sportivă în rândul copiilor și juniorilor, de a oferi o platformă de competiție pentru aceștia și de a dezvolta relații sportive și prietenii între participanți”. Aș atrage în mod deosebit atenția asupra următoarelor cuvinte – „a dezvolta relații sportive și prietenii între participanți” -, ceea ce ar putea să însemne fundația schimbării la față a unui fotbal autohton ce-a ajuns la un nivel foarte scăzut, atât valoric, cât și comportamental. Și de unde să se înceapă reconstrucția dacă nu de la copii și juniori?

Drept urmare, de astăzi și până la debutul lunii viitoare, iubitorii de fotbal din Bușteni și de pe toată Valea Prahovei, dar nu numai ei, desigur, au datoria de a le fi alături foarte tinerilor participanți la „Caraimanul Kid’s Cup”. Vor contribui și ei, astfel, prin prezența la stadionul din stațiune, la motivarea viitorilor performeri. A adevăraților performeri de mâine, în fapt! Succes competitorilor!

Foto: Ciprian Geambazu (de sus în jos, grupele de la „2013” și „2015”, respectiv un instantaneu din prima zi a competiției) și siteul Școala de arbitri Prahova (Ionuț BORCAN)