Meleșcanu, propus de Băsescu director SIE

Redactia -

Meleșcanu, propus de Băsescu director SIE

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), dupa ce postul a fost vacantat odata cu numirea lui Razvan Ungureanu la sefia Executivului.

„În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.

Liberalul a declarat că a acceptat propunerea și s-a autosuspendat din PNL:

„Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de președintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informații persoane care fac parte din opoziția parlamentară, și nu din majoritate, și ca renunțarea la această practică, dn cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluției pe viitor a sistemului politic românesc”, a anunțat Meleșcanu.

„Am convingerea că echilibrul, pregătirea și experiența pe care le am în probleme de securitate internațională îmi vor permite să mă achit în bune condiții de asemenea responsabilitate, la nivel național”, a spus el.

Teodor Meleşcanu, senator PNL ales în Colegiul 3 Prahova (Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni), a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.

Meleșcanu este în prezent președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului.

Conducerea Serviciului de Informații Externe este asigurată de adjunctul directorului SIE, general Silviu Predoiu.