Mercur găsit în podul şcolii

Redactia -

Mercur găsit în podul şcolii

La data de 12.11.2013, lucrători din cadrul I.J.P. Prahova – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112, de către directorul unei unități de învățământ din Câmpina despre faptul că dintr-un manometru aflat în podul unității s-a scurs un lichid de culoare argintie cu aspect de mercur.

În baza sesizării lucrătorii S.A.E.S.P s-au deplasat la fața locului unde, în urma verificărilor, au stabilit că în podul instituției se afla o machetă didactică ce reprezenta un manometru diferențial, lângă care se aflau mai multe particule de lichid argintiu cu aspect de mercur. Din cercetarea la fața locului s-a stabilit că macheta didactică a fost construită în anul 1970, aceasta prezentând urme vizibile de rugină și nu se putea cunoaște că aceasta conține mercur din cauza faptului că recipentul de stocare este metalic și închis ermetic. Macheta didactică nu se afla în inventarul școlii, aceasta fiind depozitată în pod în jurul anului 1970, iar conducerea actuală necunoscând de existența ei.

Atât macheta în cauză cât și toată substanța scursă (aproximativ 200 ml), a fost ridicată în condiții de siguranță de către lucrători I.S.U. Prahova.

În cauză se fac cercetări pentru săvțrșirea infracțiunii de deținere ilegală de substanțe toxice.