Mesaje politice: „Morții se acoperă cu pământ, viii cu hârtii”

Redactia -

Mesaje politice: „Morții se acoperă cu pământ, viii cu hârtii”

„Revin la ceea ce se întâmplă în Prahova. Din păcate, autoritățile sunt indiferente la criza generată de virusul gripei porcine și preferă să se ascundă în spatele cuvintelor greu de înțeles pentru oamenii care nu au studii de specialitate.

Mizeria din spitale amplifică această criză, însă nimeni nu este deranjat.

În același timp, zeci de suflete, rude ale celor morți, se întreabă cum a fost posibil să se întâmple asemenea nenorociri. Nu mai au puterea să se revolte. Să lupte împotriva cui?

Cât de pregătiţi sunt medicii să lupte cu acest virus?

Spitalul Județean Ploiești a trimis un comunicat de presă sec și scurt. Nu răspunde nici unei întrebări stringente. Nu se prezintă cauzele apariției bolii, nici măsurile luate.

Prin faptul că nu se dau date complete și se vorbeşte în cifre statistice despre decesul unor oameni, se naște ipoteza unui atentat la siguranţa cetateanului.

Fiica unei paciente care a decedat din cauza acestui virus a ieşit public cu acuze şi caută acum vinovaţii. Și-a pierdut mama și, pentru ea, fiecare început de primăvară va însemna, de acum înainte, doar amintirea dureroasă a morții mamei ei, a drumurilor nesfârșite la spital unde a văzut cum se stingea din viață cea care a adus-o pe lume.

Toata lumea ridică din umeri. Iar ca răspuns la lacrimile celor rămași în viață, Spitalul Județean trimite către presă un comunicat. Scurt, statistic, gol.

Fac un apel către „conducerea județului”/ PSD – ALDE – UNPR, precum şi către grupul numeros de consilieri judeţeni PNL să se implice pentru rezolvare problemelor din sistemul public de sănătate. Acest județ a dat la nivel central miniștri, senatori, deputați, chiar și procuror general, spre ghinionul tuturor. Ce au făcut acești oameni pentru județul lor? Prahova are nevoie de oameni care pot pune pe primul loc interesul cetățenilor, nu propriile interese, care vizează uneori bani și influență.

Mișcarea Populară condamnă modul în care este tratată situaţia de faţă, atât de către politicienii de la cârma judeţului Prahova, cât şi de oamenii puşi politic de aceştia în fruntea unor instituţii medicale. Este inadmisibilă această lipsă de măsuri, de transparenţă şi de asumare a faptelor. Nici la nivelul instituţiilor publice din sănătate, nici la nivelul spitalelor nu s-a demarat nici măcar o campanie de prevenţie care să limiteze numărul viitoarelor îmbolnăviri şi care să pună la adăpost în primul rând copiii, persoanele vârstnice şi celelalte categorii de risc. Prahovenii nu au nevoie de bâjbâieli și dovezi de incompetență, ci de răspunsuri și de condiții decente în spitale. Iar îndreptarea sitaţiei grave din sistemul de sănătate nu poate porni decât de la schimbarea clasei politice conducătoare actuale care îşi dovedeşte din plin incompetenţa, reaua voinţă, neputinţa şi corupţia.”

 

Andrei Pavel – Mișcarea Populară Prahova