Mesajul de la prezentarea noului antrenor al Petrolului: șoc, șah, mat și… schimbare de modul tactic!

Dragos Trestioreanu -

Mesajul de la prezentarea noului antrenor al Petrolului: șoc, șah, mat și… schimbare de modul tactic!

Joi, 23 noiembrie 2017, la ora prânzului, în sala de conferințe de presă a arenei Ilie Oană, în fața jurnaliștilor din presa locală, dar și din cea centrală, s-au prezentat Jorj Mădălin Mihailovici (partener susținător, în nume personal, în cadrul ACS Petrolul 52 și, totodată, CEO Vreolia România, companie partener finanțator a FC Petrolul), Mircea Dridea (președinte de onoare al ACS Petrolul 52), Cristian Vlad (președinte executiv al aceluiași club) și nou-numiții Romulus Ciobanu (antrenor principal al trupei „lupilor”) și Octavian Grigore (vicepreședinte al ACS Petrolul 52). În cuvântul său, fiind primul invitat la microfon de către ofițerul de presă Ionuț Pană, șeful Executivului a respins afirmația cum că Tavi Grigore ar fi fost demis, menționând că, de fapt, este vorba despre o promovare în funcție părăsirea băncii tehnice pentru un post administrativ, de adjunct al său. Fapt întărit de Grigore, care a ținut să sugereze, în unica sa intervenție, că nici nu ar fi putut fi demis, deoarece era, oricum, vicepreședinte al AS Petrolul 52, devenită ACS Petrolul 52, fondator și inițiator al acesteia. Situație în care trebuia explicat, y compris, de ce s-a retras din colectivul tehnic, fiind nevoie a fi înlocuit de… fostul său rival din Seria a III-a a Ligii a III-a, Romulus Ciobanu, de-acum ex-tehnicianul formației pe pe locul 2, AFCM Alexandria. Iar explicația a căzut în sarcina partenerului susținător, care a catalogat schimbarea de antrenor exclusiv ca o decizie manageraială, menită să provocae un șoc. Ceva, potrivit cuvintelor sale, de „șah și mat”! Cu referire evident la secondanta din clasament a Petrolului!

Invitat să se prezinte, Romică Ciobanu a mărturisit că este onorat să fi fost ales sa conducă echipa găzarilor spre promovarea în Liga a II-a, având însă posibilitatea de a o bifa și pe cea pe prima scenă, în condițiile în care a semnat un contract întins până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Acuzat de unii dintre suporteri că a preferat un joc mai defensiv, Tavi Grigore a… aflat de la urmașul său că acesta va… schimba modului tactic, din 1-4-2-3-1 în 1-3-4-3, un sistem de joc predilect ofensiv. Unul pe care nou-instalatul va încerca să-l implementeze încă de la meciul amical de sâmbătă, 25 noiembrie 2017, opra 15.00, de pe arena Ilie Oană, în compania „satelitului” echipei din Liga 1, CS Universitatea Craiova. Și posibil și la testul cu formația campioană de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, de săptămâna viitoare. Evident, dacă va mai fi organizat, decizia urmând a fi luată de actualul tehnician. Interesant este că tot mai nebăgat în seamă de cel care a ocupat postul de antrenor principal din vara lui 2016 și până duminică, 19 noiembrie, lui Georgian Păun i se va acorda o șansă de către Romului Ciobanu, așa cum acesta a declarat în conferința de presă! Explicația a fost că este vorba despre un fotbalist cu CV bogat și care poate redeveni decisiv, dacă va și evolua mai mult!

Foto: www.republikanews (de la stânga la dreapta, Octavian Grigore, Cristian Vlad, Romulus Ciobanu, Jorj Mădălin Mihailovici și Mircea Dridea) și www.fcpetrolul.ro (Romică Ciobanu, la semnarea contractului cu ACS Petrolul 52, împreună cu avocatul clubului, Dragoș Ferariu)