Mesajul Euro Bus Diamond, furnizorul de autobuze noi pentru Ploieşti

Redactia -

Mesajul Euro Bus Diamond, furnizorul de autobuze noi pentru Ploieşti

Primăria municipiului Ploieşti a atribuit contractul pentru aducerea a 50 de autobuze noi în municipiu, contract care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni. Pe baza acestuia, urmează să fie semnate mai multe contracte subsecvente, până în 2020 inclusiv. Câştigătoarea licitaţiei pentru achiziţia de noi autobuze pentru municipiul Ploieşti este compania BMC Trucks&Bus, singurul producător de autobuze din România. Deja a fost semnat, în 8 august, primul contract subsecvent privind achiziţia unui număr de 10 autobuze diesel Euro VI. Termenul de furnizare a acestora este de maxim 125 de zile.

Modelul declarat câștigător la licitația Primăriei este Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus, noile autobuze urmând să aibă motoare diesel Euro 6, de 300 de cai putere. Citiţi mai multe detalii şi specificaţii tehnice aici.

Am primit pe adresa redacţiei un comunicat din partea Euro Bus Diamond, pe care îl publicăm mai jos:

“Fabrica de autobuze Euro Bus Diamond mulţumește, în primul rând, primarului, domnul Adrian Florin Dobre și Primăriei Municipiului Ploiești, pentru organizarea unei licitații corecte.

Desemnarea autobuzelor marca Euro Bus Diamond câștigătoare la Ploiești înseamnă dezvoltarea fabricii de autobuze românești, dar și a încă peste 70 de firme românești, de la care cumpărăm diferite elemente și piese pentru fabricarea autobuzelor românești. Cu această ocazie, vă mulțumim și în numele acestor peste 70 de firme.

Vă mulțumim, de asemenea, pentru crearea de locuri de muncă pentru cetățenii români.

Primăria Municipiului Ploiești, cumpărând autobuzul românesc, a făcut posibil ca toate taxele și impozitele să rămână statului român.

Cumpărând autobuzele romanești, se contribuie, inclusiv, la creșterea industriei românești.

Euro Bus Diamond este, la momentul actual, unica fabrică de autobuze din România.

Marca Euro Bus Diamond este românească și este înregistrată inclusiv la nivel internațional.

Autobuzele marca Euro Bus Diamond sunt superioare mai multor mărci de autobuze străine, din următoarele considerente:

  1. Autobuzele Euro Bus Diamond sunt echipate cu componente de ultimă generație produse de cei mai buni și cunoscuți producători din lume (motor Mercedes-Benz, cutie de viteze ZF, axe ZF, sistem de frânare Wabco, sistem de gresare Bosch Rexroth etc.);
  2. Șasiul și caroseria autobuzului sunt confecționate din inox;
  3. Comparativ cu mai multe mărci de autobuze produse în afara țării, autobuzele Euro Bus Diamond sunt mai ușoare cu – între 700-1500 kg- , ceea ce înseamnă, în realitate, un consum de combustibil mai mic;
  4. Cu o capacitate de transport persoane de 109+1 , Euro Bus Diamond este lider de piață.

         Cu stimă,

 EURO BUS DIAMOND”