Metoda „accidentul”. Un bărbat a fost prins în flagrant la Blejoi

Redactia -

O femeie din comuna Blejoi a fost contactată telefonic de către persoane necunoscute, care i-au cerut suma de 10.000 lei sub pretextul că nepotul ei a fost împlicat într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. În consecință, femeia a depus suma de 1400 lei prin intermediul unui oficiu postal.

Ulterior aceleași persoane i-au solicitat telefonic persoanei vătămate suma de 12.000 lei sub acelaşi pretext, stabilind că se vor prezenta la domiciliul persoanei vătămate pentru a intra în posesia banilor.

Astfel, în fața locuinței femeii a oprit un taxi, în care se afla o singură persoană. Şoferul a avut o discuţie cu persoana vătămată, care i-a înmânat o sacoşă în care se afla o anumită sumă de bani. În acel moment au apărut polițiștii.

În urma activităţilor desfăşurate, s-a stabilit că bărbatul domiciliază în Bucureşti, acesta susținând că, în timp ce se afla într-o staţie de taxi din municipiul Bucureşti, a fost rugat de către o persoană pe care nu o cunoaşte personal să meargă la Ploieşti să ridice nişte bani. Persoana necunoscută i-a menţionat că este avocat şi nu se poate deplasa personal la Ploieşti pentru a ridica banii, iar în schimbul acestui comision urma să primească suma de 300 lei. Șoferul de taxi fost de acord şi s-a deplasat către Blejoi.

În urma verificărilor efectuate s-a dispus extinderea cercetărilor asupra altei cauze simlare, comisă la data de 29.06.2013 în comuna Călugăreni, judeţul Prahova, suspect principal al faptei fiind bărbatul din taxi.

În cauză s-a dispus reţinerea acestuia, fiind depus în arestul I.J.P. Prahova, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

Cercetarile sunt continuate de către lucratorii Sectiei 3 Politie Rurala Blejoi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, extinderii cercetărilor şi conexării cauzelor penale ce au obiect moduri de operare asemănătoare.