Mezinul jurnalistului prahovean Ionel Luțan a pierdut lupta cu o maladie necruțătoare! Odihnește-te în pace, mare petrolist George-Mădălin!

Dragos Trestioreanu -

Mezinul jurnalistului prahovean Ionel Luțan a pierdut lupta cu o maladie necruțătoare! Odihnește-te în pace, mare petrolist George-Mădălin!

Miercuri noaptea, târziu, am primit pe Facebook messenger, de la unul dintre membrii de seamă ai galeriei de la peluza I a arenei Ilie Oană, neașteptata și, mai ales, trista veste că s-a stins prematur din viață fiul cel mic al prietenului și colegului de breaslă Ionel Luțan! Îl știam pe George-Mădălin, cel care ne-a părăsit definitiv, cât de trist!, la vârsta de numai 29 de ani, încă de pe vremea când tatăl lui, prolific jurnalist prahovean, corespondent al cotidianului Gazeta sporturilor și om de radio bine cunoscut la Sport Total FM, îl aducea, de mână, la meciurile Petrolului. Și-astfel, bravo lui!, i-a insuflat, încet-încet, „microbul” fotbalului și, mai ales, pasiunea imensă pentru Petrolul, mai târziu Mădălin devenind membru de bază al galeriei „lupilor”.

Au trecut anii și îi revedeam tot nedespărțiți, venind spre stadion, și mă alăturam lor nu o dată, fiind mereu încântat de dragostea crescândă pentru trupa găzarilor a fostului puști, care, între timp, a primit și o poreclă. O poreclă așa cum cred că au toți ultrașii de-acolo! Numit „Arabu”, George-Mădălin era respectat și îndrăgit de către băieții de la peluza 1. Era un fan activ, mergea și în deplasări, fiind mereu lângă Petrolul. Vestea decesului lui mi-a picat ca un trăsnet, în plină noapte. O pierdere ireparabilă pentru oricare părinte din lume, cea a dispariției din viață a unui copil, m-a șocat. M-am gândit atunci la Mădălin, la Ionel, unul plecând prematur dintre noi, iar altul, urmând a trăi de-acum încolo, cât o va mai face, cu o durere imensă în suflet. Fii tare, prietene, Dumnezeu îl are acum cu El, în Rai, pe mezinul tău răpus, nedrept, de o necruțătoare și rapidă pancreatită!

Dovedind mereu același spirit de camaraderie, același respect pentru „frații din peluză”, pe pagina de Facebook a peluzei I Ilie Oană s-au postat fotografii cu „Arabu” și un banner omagial amplasat pe gardul peluzei din care Mădălin a fost aproape nelipsit. Textul e emoționant, îl vedeți cu ochii dumneavoastră, ca și cel, de altfel, pe care îl las mai jos, unul din partea unor bărbați duri, dar care pot fi și sensibili atunci când pe drumul fără întoarcere pășește unul drag de-al lor: „Dumnezeu să te odihnească, Mădălin! Ai plecat mult prea devreme dintre noi și întotdeauna vei rămâne în inimile noastre același băiat respectuos, cu un bun simț ieșit din comun și nu în ultimul rând un petrolist foarte devotat. Peluza I Ilie Oană transmite condoleanțe familiei îndurerate, vă suntem alături! Drum lin către îngeri, să fluturi mândru steagul galben-albastru în rai!”.

Mădăline, copile – așa rămăseseși pentru mine, ca și în imaginile de odinioară, un copil agățat de mâna tatălui fericit -, să încurajezi Petrolul de acolo, de Sus! Îți promitem să avem noi grijă aici, pe Pământ, de Ionel pentru a fi tare, atât cât o va putea! Adio, copil mare iubitor de galben și albastru! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Foto: Facebook peluza I Ilie Oană