MFC a bătut-o pe favorita Chedra Tax, păstrând trofeul local al Cupei României. Dacă mai câștigă restanțele din campionat, salveaza sezonul!

Dragos Trestioreanu -

MFC a bătut-o pe favorita Chedra Tax, păstrând trofeul local al Cupei României. Dacă mai câștigă restanțele din campionat, salveaza sezonul!

Cel mai așteptat meci al sezonului, pentru echipa de minifotbal locală MFC Ploiești, cel cu campioana județeană Chedra Tax, tot din Ploiești, s-a încheiat așa cum și-au visat Gabriel Georgescu (foto, jos), Mihai Vanghele și ceilalți componenți ai câștigătoarei din iunie 2018 ai finalei fazei locale a Cupei României: 3-1! O finală echilibrată în primele 20 de minute ale sale, decisă la ultima fază a celei dintâi reprize, cu două secunde înainte de a se sfârși mitanul, ca urmare a unei „bombe” a lui Gabriel Năstase, respinse cu maximă dificultate în față de portarul Chedrei, Valentin Ion, mingea deviată de către un adversar ajungând la… viitorul tată de peste o lună, Alexandru Ionuț Crăciun, cel care a îndeplinit formalitatea.

Cu 1-0 pe tabelă, Gabi Georgescu a intuit totuși că ultimul act era departe de a se fi rezolvat și a comandat astfel echipei lui să joace, ca în ultima parte a primei reprize, tot sus, pentru a putea mări astfel ecartul. Ceea ce s-a și întâmplat, unul dintre actualii deținători ai eventului județean pe teren mare, cu CS Blejoi, mai exact Dănuț Iancu (24), și el tată mai de curând, tot de băiat, fructificând cu siguranță o minge recuperată și pasată perfect de… adversarul de la Petrolistul Boldești, Adrian Ilie. Efectiv, la 0-2, deși cu jucători rutinați în efectiv, precum Daniel Chiriță, patronul bazei Kiru Sport, pe al cărei teren 1 s-a desfășurat finala, Vladimir Butufei, Andrei Ciobanu, Florin Pripu sau Cristian Vasile, ultimul un alt blejoian, Chedra Tax a căzut fizic pentru o perioadă. A permis, drept urmare, ca MFC-ul să ducă scorul la unul de forfait, șutul excelent al lui Bogdan Anghel (40) ajungând în plasa porții lui Valentin Ion.

După o bară a lui Butufei, nașul de cununie al acestuia, Ciobanu (40+6), a reușit să înscrie golul de onoare, aproape de fluierul final al tandemului de arbitri foarte buni format din Laurențiu Piciu (foto, în stânga) și Bogdan „Bebe” Zahiu (foto, în dreapta), cel din urmă fiind antrenor la Centrul de Copii și Juniori al echipei din Liga a II-a de fotbal, FC Petrolul Ploiești. Într-adevăr, după aspectul jocului, 3-1 a fost rezultatul final corect, băieții de la MFC meritând să păstreze trofeul și să meargă, pe cale de consecință, la un nou turneu final național al Cupei României, după Sibiu, anul trecut, urmând Bacăul, anul acesta, în perioada 28-30 iunie. Iar Chedra Tax, Petrolul 95 și Ader, ploieștencele de pe podiumul Ligii A LMF la minifotbal, se vor deplasa la cel al campioanelor județene, care va avea loc între 7 și 9 iulie, la Constanța.

Iată care au fost loturile aliniate în finala fazei locale a Cupei României de Minifotbal de către antrenorii Gabriel Georgescu, respectiv Dragoș Chelba: Mihai Vanghele și Mihai Șerban (portari); Alexandru Crăciun, Gabriel Năstase, Florin Ghica, Eugen Rudaru, Cristian Arnăutu, Adrian Ilie, Bogdan Anghel, Dănuț Iancu, Alin Marcu, Sebastian Miu (MFC) și Valentin Ion (portar); Florin Pripu, Andrei Ciobanu, Cristian Vasile, Georgian Condrea, Marian Matei, Cristian Mihăiță, Daniel Chiriță, Iulian Trandafir, Vladimir Butufei, Ionuț Herea (Chedra Tax). De subliniat că, de-a lungul sezonului din Cupa României, faza locală, pentru MFC au mai jucat și Vlăduț Badea, Irinel Ivan și Cristian Stan, iar pentru Chedra, vicecampioană națională în 2015, când a pierdut finala în fața echipei de minifotbal a actualei prim-divizionare Hermannstadt Sibiu, Robert Mălescu, Cristian Gavrilă, Georgian Ghiță, Ciprian Neacșu și Teodor Bojoagă, cel din urmă, mijlocașul-fundaș central foarte bun al formației CS Blejoi.

Spre… finalul finalei, în minutul 38, s-a consemnat și un eveniment total neplăcut, în urma unui fault iscându-se o altercație generală, soldată cu acordarea a două cartonașe roșii, foștii coechipieri de la CS Blejoi, Eugen Rudaru și, respectiv, Cristian Mihăiță alegându-se cu câte un cartonaș roșu! De subliniat și că la 0-2, Dragoș Chelba a decis să renunțe la portarul Valentin Ion, introducând pe terenul cu iarbă sintetică încă un jucător de câmp, evidentă că pentru a forța egalarea, Butufei, inițial, și apoi Pripu punându-și mănușile purtate de coechipierul dintre buturi! Nu a fost cu noroc, Pripu încasând golul de 0-3. Una peste alta, a fost o finală neașteptată și ca scor final, și ca timp, au fost… șase minute de prelungiri, și ca evoluție a unor jucători, așteptându-se mai mult de la campioni, în vreme ce trupa deocamdată pe locul.. 8 în campionat s-a autodepășit și s-a impus, repet, pe merit! De lăudat, nu în ultimul rând, și foarte buna organizare asigurată de președintele LMF Prahova, Răzvan Dincuță, și staff-ul său, fiul fostei mari glorii a Petrolului, Octavian „Bibi” Dincuță și, totodată, un fost apreciat arbitru de fotbal și futsal fiind, de altfel, mereu la înălțime!

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro