MFC Ploiești a făcut un transfer de la UTA, pentru șanse mai mari să păstreze trofeul fazei locale a Cupei României

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești a făcut un transfer de la UTA, pentru șanse mai mari să păstreze trofeul fazei locale a Cupei României

În cele mai multe situații, echipele prahovene competitoare în întrecerile Ligii A de Minifotbal și care sunt înscrise și în faza locală a Cupei României transferă jucători de la formații de eșalon inferior, de pe teren mare, din propriul județ sau – cel mult – din cele limitrofe. Rar s-a întâmplat să se aducă unul sau mai mulți din județe ceva mai depărtate. Dar, chiar de la foarte mare depărtare de Ploiești, așa cum a procedat recent MFC, chiar că nu prea s-a mai auzit!

Nou-venitul în tabăra grupării antrenate și manageriate de Gabriel Georgescu – adică un viitor cocehipier al lui Mihai Vanghele, Alexandru Crăciun, Eugen Rudaru, Gabriel Năstase, alias Belo, Dănuț Iancu, Văduț Badea (foto, în text, de la dreapta la stânga, pe ambele rânduri) și al altora – este Alin Marcu (foto, la titlu), achiziționat tocmai de la Arad, de la UTA!

Marcu va fi primul transfer făcut în vederea pregătirii sezonului 2019-2020 al Ligii A de Minifotbal, astfel că, începând din seara zilei de 22 aprilie 2019, fundașul central sau de bandă dreaptă va îmbrăca tricoul galben-negru având inscripționat numărul 5. În vârstă de 31 de ani, Alin a evoluat, de-a lungul carierei sale de până în prezent, la echipe de fotbal de pe teren mare, precum Progresul București, CS Buftea, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara și, ultima oară, UTA Arad. A adunat 13 meciuri în Liga a II-a de fotbal din România, reușind să înscrie o dată, dar și să mai bifeze și 11 partide în Liga 1. În anul 2013, potrivit www.transfermarkt.de, avea o cotă de 100.000 de euro. Originar din localitatea cărășeană Moldova Nouă, Alin Marcu a ales să se alăture proiectului MFC Ploiești, din postura de jucător liber de contract. Deși Gabriel Georgescu nu a declarat-o explicit, transferul lui Marcu s-a făcut și în perspectiva debutului meciurilor din faza locală a Cupei României, el și jucătorii-coechipieri ținând cu tot dinadinsul să păstreze trofeul cucerit anul trecut, după finala decisă la loviturile de departajare în dauna ulterior desființatei Viking Pruszynski, ultim act desfășurat pe terenul sintetic de minifotbal din baza Kiru Sport a fostului internațional Daniel Chiriță, unul dintre… învinșii de-atunci! Și-apoi, bineînțeles, să meargă mai departe la turneul final al competiției KO, anul trecut fiind prezenți la Sibiu.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro