MFC Ploiești, debut excelent la turneul final național al Cupei României la Minifotbal! Două victorii din tot atâtea posibile, la Sibiu

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești, debut excelent la turneul final național al Cupei României la Minifotbal! Două victorii din tot atâtea posibile, la Sibiu

MFC Ploiești, deținătoarea trofeului ediției 2018 a Cupei Ligii de Minifotbal din Prahova, a primit dreptul de a participa, în acest week-end, la turneul final național al Cupei României, care a început vineri, 29 iunie, și se va încheia duminică după-amiază, participând, în premieră pentru această competiție, organizată acum la Sibiu, nu mai puțin de 96 de echipe!

Delegația ploieșteană a plecat spre Ardeal, joi, 28 iunie, la ora 15.00, după ce a făcut o ultimă poză în Parcul Tineretului. Pe drum, s-a mai întârziat o jumătate de oră, din cauza unui accident de la Comarnic, și s-a ajuns la 21.00, la pensiunea Miriam, din Șura Mică, aflată la 3 kilometri de centrul municipiului de pe Cibin. Acolo unde condițiile de cazare și masă sunt excelente, iar peisajul de-a dreptul superb. Cu toată ora înaintată, antrenorul Gabriel Georgescu și jucătorii săi, alături de care va fi și în teren, din cauza unor absențe motivate din efectiv, s-au deplasat să vadă condițiile de de joc și au participat și la sedința tehnică, la care au luat parte combatantele, întâlnira fiind programată la Baza sportivă Luceafărul, din Sibiu.

De la întrecerile turneului final al Cupei României, din lotul obișnuit al formației MFC Ploiești lipsesc cei doi echipieri de la CS Blejoi, Theodor Bojoagă și Eugen Rudaru, care au fost reținuți pentru returul barajului de promovare în Liga a III-a, cu Venus Independența, 1-5 în județul Călărași, în prima manșă! Tot absenți, fiind învoiți pentru probleme personale, sunt și Irinel Ivan, Florin Ghica și Cristian Stan. Astfel încât, efectivul deplasat la Sibiu este următorul: Mihai Vanghele (portar); Alexandru Ionuț Crăciun, Gabriel Năstase, Dănuț Iancu, Cristian Stănescu, Sebastian Miu, Cristian Arnăutu și antrenorul-jucător Gabriel Georgescu (jucători de câmp). În seara sosirii, delegația ploieșteană a urmărit meciurile de la Cupa Mondială din Rusia, înainte de a se trece la somn.

Făcand parte din Grupa 25, MFC Ploiești a întâlnit-o vineri, de dimineață, pe Real Criscior Brad, de care a dispus cu scorul de 4-2, după ce adversarii au condus cu 1-0 și 2-1, reușitele învingătorilor fiind cele ale lui Crăciun (2), Arnăutu și Stănescu. Astfel, un debut cu dreptul pentru MFC, o echipă de moral, așa cum s-a văzut și în finala de la Ploiești, o echipă formată din practicanți de minifotbal serioși, care se mobilizează la maximum, sunt uniți și bine conduși de pe margine de antrenorul lor, care le este și coechipier, după cum am notat mai sus. Cu astfel de calități și cu o mare ambiție, care nu le lipsește, mai mult ca sigur că trupa ploieșteană va face o figură frumoasă la Sibiu. Confirmarea a venit seara, atunci când MFC Ploiești a câștigat și al doilea meci din grupă, cel cu Vulturii Alerad Construct Dej: 7-4, ulterior golurilor bifate de Iancu (3), Stănescu (3) și Crăciun. Noaptea târziu, s-a tras la sorți și tabloul primelor partide eliminatorii, MFC Ploiești picând cu Decor Plus Iași, acest duel urmând a începe, sâmbătă, la ora 12.00.

Primele două echipe din cele 32 de grupe s-au calificat în următoarea fază a întrecerilor, care va avea loc sâmbătă, 30 iunie, în intervalul orar 9.00-12.00, la final mai rămânând în competiție doar învingătoarele, „16”-imile urmând a se disputa în aceeași zi, între 15.00 și 18.00, apoi venind rândul optimilor (20.00-22.00). În sfârșit, duminică, pe 1 iulie, de la 9.00 , vor fi sferturile de finala, de la 13.00 – semifinalele, iar de la 15.30 și 16.30 se vor disputa finala mica, respectiv, cea mare, la finele celei din urmă decernându-se trofeul Cupei României la Minifotbal. Deși cu un lot mai restrâns numeric, dar valoros, din care fac parte și foști jucători ai Petrolului, precum Vanghele, Crăciun și Iancu, MFC Ploiești se dovedește deja o demnă reprezentantă a Prahovei la turneul final, acolo de unde se speră să se afle, și în continuare, numai vești bune! De subliniat că din delegație face parte și fostul campion de kick-boxing ploieștean Florin Ghiță, alias Nepotu’, în prezent antrenor la academia sa de profil, el aducându-l la Sibiu și pe un… mic elev de-al său. Ghiță este preparatorul fizic al jucătorilor de la MFC și , totodată, un motivator de nădejde!