MFC Ploiești iernează doar pe locul 6, în ierarhia turului Ligii de Minifotbal Prahova! Speranțe totuși pentru un retur mai performant

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești iernează doar pe locul 6, în ierarhia turului Ligii de Minifotbal Prahova! Speranțe totuși pentru un retur mai performant

După ce, în vară, a participat la finala națională a Cupei României la minifotbal, ulterior adjudecării fazei județene, după un meci de infarct desfășurat pe terenul principal de la baza Kiru Sport, cu Viking Pruszynski, și s-a întors cu aprecieri de la Sibiu, era de așteptat ca MFC Ploiești să facă un campionat bun, în ediția 2018-2019. Asta mai ales și după transferurile făcute în inter-sezon. Însă, nu a fost să fie, cel puțin în prima jumătate a competiției organizate de către Liga de Minifotbal Prahova. Astfel încât, după ultima partidă din 2018, 1-2 cu Petrolul 95, echipă aflată la… ea acasă, de fapt, MFC iernează pe locul 6!

La sfârșitul anului în curs, clasamentul Ligii de Minifotbal Prahova nu este totuși unul complet, în sensul că unele echipe – printre care și câștigătoarea fazei locale a ediției trecute a Cupei României, MFC Ploiești – au câte o partidă sau chiar două mai puțin disputate, trupa lui Gabriel Georgescu fiind astfel la nu mai puțin de 14 lungimi în urma campioanei de toamnă, concitadina Chedra-Tax Doelpan, dar are și un joc mai puțin bifat în tur. Numai șase grupări din 14, printre care și ocupanta primului loc, au terminat turul cu numărul maxim de confruntări posibile, 13, în vreme ce alte două mai au de disputat, anul viitor, 2 restanțe.

Revenind la MFC, aceasta grupare a pierdut, reamintesc, cu 2-1 ultimul duel, cel cu echipa clubului patronat de Daniel Chiriță, fostul petrolist însă activând la… altă grupare din LMF Prahova, el trecând în vară de la desființata Viking Pruszynski la conducerea formației Ader și a devenit adversar cu unul dintre fiii lui, Alexandru Chiriță, cel care apără culorile Petrolului 95. A fost un meci dominat, în prima jumătate a sa, de colegii lui Chiriță jr., abia la reluare MFC-ul arătându-și adevărata față.

După un început echilibrat de joc, tatonările de la mijlocul terenului au condus și la o primă eroare în defensiva băieților lui Georgescu, una de care a profitat, în minutul 8, Alex Chiriță, acesta îndeplinind o simplă formalitate, în fața unui Mihai Vanghele rămas fără replică. Încercările timide ale MFC-ului de a ataca buturile adverse nu au dat deloc roade, astfel justificându-se și a doua reușită a Petrolului 95, bifată de Valeriu Aristan, cel care l-a învins pe Vanghele în minutul 20, stabilind și scorul pauzei.

Mult mai motivați după ce s-au trezit conduși cu 2-0, Gabriel Năstase și coechipierii lui au controlat non-stop repriza secundă, dar au marcat numia o singură dată, în minutul 25, prin Bogdan Anghel. El l-a „bătut” pe Adrian Tănase cu un șut din interiorul careului. Până la final însă, același Tănase s-a dovedit a fi îngerul păzitor al porții Petrolului 95, reușind să se opună, pe rând, execuțiilor lui Dănuț Iancu, Cristian Arnăutu, mai sus-amintitul Năstase, zis și Belo, și Eugen Rudaru.

MFC Ploiești a terminat, deci, turul cu o înfrângere, care a fixat-o pe locul 6, cu 23 de puncte, dar la numai patru lungimi de poziția a doua. MFC-ul se poate lăuda totuși cu al doilea atac al întrecerilor – după Chedra-Tax Doelpan -, bifând 63 de goluri.  După banchetul de final de an, Alexandru Ionuț Crăciun și colegii săi de echipă vor relua, de la jumătatea lunii ianuarie 2019, antrenamentele, în vederea pregătirii returului campionatului, unul care se anticipează a fi „de foc”. Tot la începutul anului viitor, MFC își va prezenta și noul staff tehnic pe care îl va avea la dispoziție Gabriel Georgescu și se vor anunța și transferurile pentru prima jumătate a lui 2019.

La final de an, Gabi Georgescu a declarat, pentru www.gazetaph.ro, că „am încheiat un tur de campionat pe care, deși l-am început cu două meciuri terminate la egalitate, în compania unor nou-promovate, am reușit, apoi, să ne redresăm și să terminăm în prima jumătate a clasamentului, la numai patru puncte față de locul secund. În perioada de iarnă ne vom completa lotul cu trei-patru jucători necesari a acoperi posturile deficitare, iar din retur, promit că fiecare meci va fi considerat drept o finală pentru noi”.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro