MFC Ploiești începe de pe podium, astă-seară, primul retur al său din campionatul LMF! Nu a plecat niciun jucător, iar ca noutăți – două sosiri

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești începe de pe podium, astă-seară, primul retur al său din campionatul LMF! Nu a plecat niciun jucător, iar ca noutăți – două sosiri

Astă-seară, joi, 27 februarie 2020, de la ora 20.40, MFC Ploiești – echipă locală de minifotbal care va debuta în returul LMF Prahova de pe unul dintre locurile podiumului, cel de-al treilea mai precis, premieră absolută în istoria sa – va combate, în prima etapă etapă de la reluarea sezonului împotriva formației X Squad Sporting Aricești, din Ariceștii Zeletin. Cea pe care a învins-o în prima jumătate a întrecerilor, anul trecut, cu scorul de 7-5. Golurile învingătorilor de-atunci au fost bifate de Alin Marcu (patru), Alexandru Ionuț Crăciun, Michel Jipa și Gabriel Dumitrașcu. Astă-seară, pe terenul I din baza Kiru Sport, din spatele sălii ploieștene Olimpia, va avea loc revanșa, cu începere la ora 20.40. În pauza competițională de iarnă, MFC nu s-a despărțit de niciun jucător și a mai adus încă doi, dintre care unul având și ceva experiență a Ligii a III-a: Cristian Vasile, fost la CS Blejoi și, din toamna trecută, după câteva etape din al treilea eșalon, revenit la CS Păulești, în Liga A Prahova. Al doilea nou- venit este un fotbalist de la o formație cu două ligi județene mai jos, se numește Valentin Florea și joacă la Progresul Bucov, club la care este antrenor secund principalul responsabil tehnic de la MFC Ploiești, Gabriel Georgescu! Conducerea ploieștenilor a explicat că aducerea celor doi atacanți din eșaloanele județene a fost făcută cu scopul de a se întări ofensiva în vederea bifării obiectivului final -un loc pe podium.

Iată, acum, și lotul pentru returul ediției 2019-2020 a campionatului LMF Prahova, cu numerele de pe tricou ale componenților, precum și staff-ul tehnico-administrativ al MFC-ului: 12. Mihai Daniel VANGHELE (CS Mănești 2013 Coada Izvorului, Liga A Prahova); 77. Mihai Marian ȘERBAN (liber de contract) – portari; 18. Sebastian Andrei MIU (liber de contract); 28. Irinel Constantin IVAN (CS Mănești 2013 Coada Izvorului, Liga A Prahova); 4. Cristian STAN (Intersport Filipeștii de Târg, Superliga B Prahova); 16. Alexandru Ionuț CRĂCIUN (Intersport Filipeștii de Târg, Superliga B Prahova); 30. Roberto ALECSANDRU (Petrolistul Boldești, Liga A Prahova); 3. Gabriel Constantin NĂSTASE (CS Blejoi, Liga a III-a) – fundași; 27. Bogdan ANGHEL (CS Păulești, Liga A Prahova); 10. Cristian ARNĂUTU (Voința Vărbilău, Liga B, Seria NORD); 13. Alin MARCU (liber de contract); 7. Gabriel DUMITRAȘCU (CS Păulesti, Liga A Prahova); 11. Valentin FLOREA (Progresul Bucov, Liga B, Seria EST); 8. Eugen RUDARU (CS Blejoi, Liga a III-a) – mijlocași; 19. Adrian ILIE (Petrolistul Boldești, Liga A Prahova); 23. Michel JIPA (liber de contract); 10. Dănuț IANCU (CS Blejoi, Liga a III-a); 9. Cristian VASILE (CS Păulești, Liga a A Prahova) – atacanți; Irinel Constantin IVAN (președinte), Gabriel GEORGESCU (antrenor principal), Eugen RUDARU (antrenor secund), Mihai Marian ȘERBAN (antrenor portari) – staff tehnico-administrativ. Reamintesc că sezonul trecut, înaintea startului returului, MFC Ploiești era plasată abia – ca și… FC Petrolul Ploiești, înaintea reluării campionatului Ligii a II-a de fotbal pe teren mare – a opta, dar a terminat întrecerile pe a patra! Acum este pe locul 3, cu 31 de puncte, din 13 meciuri, la doar o lungime de locul 2, ocupat de „gazda” meciurilor din cadrul LMF Prahova, Petrolul 95 Ploiești, cu 32/14, și la 5, devenite… 11 între timp, de lider,  Chedra Tax Doelpan Ploiești (42/15). Cât o privește pe adversara din seara aceasta a MFC-ului, X Squad Sporting Aricești, aceasta este a cincea în ierarhia turului, cu 22 de puncte, din 14 partide. Altfel, după cum se observă, MFC Ploiești dispune în lotul său de 18 jucători, dintre care trei din Liga a III-a, șapte din Liga A Prahova, doi din Superliga B Prahova, doi din Liga B Prahova, din serii diferite, și patru liberi de contract.

Câștigătoare a ultimelor două ediții locale ale Cupei României la minifotbal, în eventualitatea în care ar face-o și pentru a treia oară, MFC s-ar califica la turneul final de la Sibiu, din perioada 3-5 iulie 2020. Asta în vreme ce faza preliminară a Campionatului Regional (cu „podiumul” local contra unor echipe din altă regiune) va avea loc pe 5-7 iunie, cu turneu final la Râmnicu Vâlcea, în intervalul de timp 9-11 iulie. Acolo unde pare a avea cele mai mari șanse de a ajunge Eka Trust Doelpan, echipă detașată în acest moment în ierarhia LMF Prahova.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro