MFC Ploiești, la cea mai bună clasare, de la înființare și până în prezent, din campionatul LMF Prahova! Jucătorii lui Gabriel Georgescu au terminat turul pe podium

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești, la cea mai bună clasare, de la înființare și până în prezent, din campionatul LMF Prahova! Jucătorii lui Gabriel Georgescu au terminat turul pe podium

După ce a câștigat trofeul din faza județeană a Cupei României, în edițiile din 2018 și 2019, echipa de minifotbal locală MFC Ploiești a reușit un bilanț bun și în actualul sezon al campionatului LMF Prahova, terminând turul pe ultima treaptă a podiumului. Este cea mai bună clasare din campionat din întreaga existență a MFC-ului! Finalul turului s-a consemnat spre sfârșitul lunii trecute, iar din cauza temperaturilor scăzute, s-a renunțat, apoi, la intenția de a se mai disputa etape și din retur, în acest an, pe terenul 1 cu iarbă sintetică al bazei Kiru Sport Ploiești. În ultima rundă a sezonului în curs, trupa lui Gabriel Georgescu – cel care a devenit, mai de curând, în paralel, și antrenor secund al echipei Progresul Bucov, din întrecerile Seriei EST a Ligii B Prahova, grupare la care a fost detașat și un junior de la FC Petrolul, fundașul stânga Andrei Iacob, antrenor principal fiind Răzvan Puchenaru – a câștigat meciul cu Saavi, cu scorul de 6-1.

MFC Ploiești a terminat turul Ligii A, din LMF, cu 31 de puncte, la numai unul de locul 2, Petrolul 95 Ploiești, si la două de lider, campioana en-titre, Chedra-Tax Ploiești, cea care mai are însă de bifat un joc restant. Gabi Georgescu și echipa lui au încheiat cele 13 partide din tur cu 10 victorii, un rezultat de egalitate și două înfrângeri, golaverajul fiind de 55-31. Printre marcatorii formației care evoluează într-un foarte frumos echipament Joma, la fel ca și concitadina din Liga 2, FC Petrolul, s-au numărat și câțiva foști fotbaliști ai acesteia din urmă.

Ex-petroliștii Alexandru Crăciun (11 goluri), cel mai bun realizator al MFC-ului, Michel Jipa (6), Adrian Ilie (1) și… portarul Mihai Vanghele (1) au fost printre cei mai apreciați echipieri din tur. Al doilea golgheter din formație a fost Alin Marcu (11), cinci goluri a bifat Cristian Arnăutu, iar Gabriel Dumitrașcu și Bogdan Anghel, două și, respectiv, unul. Restul reușitelor le-au aparținut unor jucători care evoluează în Liga a III-a, o situație care nu îi face cinste absolut deloc Ligii de Minifotbal Prahova, acolo unde ar trebui să joace numai amatori, din maximum campionatele județene!

Returul va debuta pe la începutul lunii martie 2020, dacă va permite, desigur, și vremea, iar în perioada pregătirilor, se speră la organizarea unul meci amical de gală cu o echipă al cărei nume este ținut însă la secret! Figuri noi nu vor fi la retur, antrenorul fiind mulțumit de efectivul care a dus-o pe MFC Ploiești pe locul 3, eventuale alte transferuri urmând a se face, probabil, la vară, între campionate. Altfel, drept mulțumire pentru clasarea pe locul 3, la finele turului, unul dintre partenerii echipei, Casa Duca Grup, i-a organizat MFC-ului banchetul de final de an în stațiunea Sinaia. Georgescu & Co. au speranțe că, în partea a doua a întrecerilor, ar putea ataca și unul dintre celelalte locuri de mai sus, de pe podium. De urmărit!

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro