MFC Ploiești – start cu dreptul în faza locală a Cupei României la Minifotbal. „Meciul CS Blejoi versus… CS Blejoi” a fost câștigat de Georgescu & Co.!

Dragos Trestioreanu -

MFC Ploiești – start cu dreptul în faza locală a Cupei României la Minifotbal. „Meciul CS Blejoi versus… CS Blejoi” a fost câștigat de Georgescu & Co.!

În ultima decadă a lunii trecute, pe terenul 1 al din baza sportivă Kiru Sport, echipa MFC Ploiești (foto la titlu și sus, în text) – deținătoarea trofeului fazei locale a Cupei României, organizată de Liga de Minifotbal Prahova, în anul 2019 – a întâlnit-o în faza eliminatorie, cea de dinaintea grupelor, pe SystemBau Ploiești, o grupare mai bine clasată în campionat. Cu un efectiv destul de stufos, chiar și în absența motivată a câtorva jucători, precum Anghel, Ghica, Stan, Crăciun și Ivan, MFC a intrat pe teren numai cu gândul de a-și apăra trofeul aflat în vitrină de la capătul trecutei ediții județene a Cupei României.

Încă din primul minut al jocului, actualul fundaș stânga al liderului întrecerilor Ligii A Prahova, CS Blejoi, este vorba despre Vlad Badea, a și deschis scorul în fața trupei coechipierului său de la fotbalul pe teren mare, atacantul Cosmin Lambru! Dar, după numai 180 de secunde, adversarii de la SystemBau au egalat prin colegul lui Badea din defensiva Blejoiului, Claudiu Stoica, cel care a profitat de o greșeală de apărare a oponenților. Însă – de parcă ar fi fost un „meci CS Blejoi versus… CS Blejoi”! -, unul dintre golgheterii campioanei Ligii A, Dănuț Iancu, a readus-o pe MFC la conducere, punctând cu capul, ca urmare a unei centrări, se putea altfel?, a lui Eugen Rudaru, un mijlocaș al formației antrenate de Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Partida a continuat tot după principul „frați contra… frați”, Lambru desprinzându-se de marcajul unui coechipier de la Blejoi, fundașul central Gabriel „Belo” Năstase, și învingându-l pe Mihai Vanghele, singurul care nu avea vreo legătură cu… CS Blejoi! Astfel a fost stabilit rezultatul de la pauză, 2-2, unul care nu prevestea „avalanșa” de goluri din repriza secundă.

Intrat pe teren cu cinci minute înainte de finalul primei reprize și păstrat acolo și la reluare, mai noul combatant al echipei CS Cornu, Alin Marcu, a bifat o „dublă”, în minutele 21 si 23, pentru MFC-ul antrenat de Gabriel Georgescu (foto jos, în text), aducând liniștea necesară din tabăra „galben-negrilor”, la scorul de 4-2! Totuși, același Claudiu „Coneu” Stoica a readus-o pe SystemBau în joc, înscriind pentru 3-4, după 120 de secunde, printr-un șut de la distanță. MFC-ul nu a renunțat la ofensivă și, în minutul 31, Cristian Arnăutu și-a îndepărtat iar echipa la două lungimi, urmat de Năstase, care l-a imitat pe Marcu! În urma unor acțiuni individuale, cel supranumit Belo s-a oprit cu mingea în poartă, în minutele 33 și 39, și a închis tabela la un mai puțin de așteptat, la pauză, rezultat final de 7-3! Pe cale de consecință, câștigătoarea de anul trecut a fazei județene a Cupei României s-a calificat, en-fanfare, în grupe și va continua să-și apere astfel trofeul. În afara trupei MFC – o echipă la care se joacă de plăcere, ci nu pe bani -, în faza faza grupelor Cupei LMF Prahova, ediția 2019, vor mai fi prezente și grupările Ader, Chedra-Tax, Valea Doftanei, Fan Curier și Metalul Plopeni.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro