MGM Resorts vinde hotelul Mirage din Las Vegas pentru 1 miliard de dolari

Daniel Dimache -

MGM Resorts vinde hotelul Mirage din Las Vegas pentru 1 miliard de dolari

MGM Resorts a vândut hotel – cazinoul Mirage către Hard Rock International pentru 1,075 miliarde de dolari cash.

Titanul jocurilor de noroc a renunțat la proprietatea emblematică din Las Vegas după 21 de ani de proprietate. „Această tranzacție este o piatră de hotar semnificativă pentru MGM Resorts și pentru Las Vegas”, a declarat Bill Hornbuckle, CEO și președinte, MGM Resorts International, într-un comunicat.

Tranzacția imobiliară a anului

Pensiunea hotel-cazinou Mirage este cel mai bine cunoscută pentru vulcanul său de aproape 30 de metri de pe Stripside. În conformitate cu termenii contractului, MGM Resorts va păstra numele și marca Mirage și îi va acorda licența firmei Hard Rock fără drepturi de autor timp de până la trei ani, pe măsură ce își finalizează planurile de rebranding.

Gigantul cazinourilor se așteaptă ca veniturile nete în numerar din acordul de vânzare după taxe să fie de aproximativ 815 milioane de dolari. Tranzacția se va încheia în a doua jumătate a anului acesta, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a altor condiții de închidere.

MGM Resorts a trebuit să-și închidă mai multe proprietăți în fazele incipiente ale pandemiei în 2020, înainte de a le redeschide în conformitate cu protocoale stricte de siguranță.

„Monetizarea întregului portofoliu de proprietăți imobiliare, împreună cu adăugarea CityCenter și acordul nostru de a achiziționa The Cosmopolitan of Las Vegas, vor poziționa compania cu un bilanț de fortăreață, portofoliu de premiere și resurse financiare semnificative pentru a ne urmări obiectivele strategice.” Paul Salem, președintele consiliului de administrație al MGM Resorts, a declarat într-un comunicat.

The Mirage din trecut până azi

Mirage a fost deschis în 1989 și a fost achiziționat de MGM Resorts în 2000. BofA Securities și PJT Partners au servit ca consilieri financiari, iar Weil Gotshal & Manges a servit ca consilier juridic pentru MGM Resorts pentru a finaliza vânzarea Mirage.

În calitate de noi operatori, Hard Rock au anunțat planuri de a construi un hotel în formă de chitară pe proprietatea de 77 de acri și de a-l redenumi Hard Rock Las Vegas, aducând stilul hotelier caracteristic al companiei în Strip. O redare a proprietății de către Hard Rock arată, de asemenea, stațiunea cu un nou motiv alb-albastru și numele „The Mirage” în partea de sus a stațiunii înlocuit cu „Hard Rock”.

„The Mirage este cazinoul care, mai mult decât oricare altul, inspiră ceea ce este Las Vegas în acest moment. Faptul că acel brand dispare înseamnă destul de mult”, a spus David Schwartz, avocat al UNLV și istoric al jocurilor de noroc.

Prin intermediul achiziției, tribul Nativ-American Seminole va deveni a treia întreprindere tribală care a intrat în lumea jocurilor din Las Vegas, dar prima de pe Strip.

Alan Feldman, membru al Institutului Internațional de Jocuri al UNLV, a spus că se așteaptă să existe mai multă proprietate care sa aparțină triburilor, ca parte a unei mai mari diversificări a proprietarilor și operatorilor de-a lungul Fâșiei.

„Asta pentru că jocurile de noroc sunt în creștere în toată țara. Acestea continuă să fie acceptate pe o bază din ce în ce mai largă”, a spus el.

Feldman, un fost director al MGM care s-a mutat la Las Vegas pentru a ajuta la deschiderea Mirage în calitate de consilier pentru afaceri publice, a spus că va fi trist să vadă că marca The Mirage dispare.

„Dar să nu ne păcălim pe noi înșine. Hard Rock este un brand internațional major”, a spus Feldman. „Și impactul vizual al unuia dintre hoteluri în formă de chitară este un plus semnificativ față de orizontul Las Vegas”.

Încearcă cel mai modern cazinou online din țară: https://www.princesscasino.ro/