Microsoft Office 365: ce este și care sunt avantajele folosirii lui

Vlad Preda -

Microsoft Office 365: ce este și care sunt avantajele folosirii lui

Pentru cei care lucrează pe computer de mulți ani, apariția Word, Excel și PowerPoint, printre altele, de la Microsoft, au fost ajutoare de nădejde într-o mulțime de meserii. Dacă ai de scris texte, puține opțiuni sunt mai bune decât Word. Dacă ai de făcut prezentări, fie că sunt pentru școală, facultate, serviciu etc, Power Point este cel mai bun. Dacă lucrezi mult cu cifre, tabele sau ești un om foarte ordonat, ai nevoie de Microsoft Excel.

De câțiva ani, Microsoft pune la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a-și achiziționa programele preferate din suita Office, prin intermediul abonamentului Office 365. Partea principală a abonamentului Office 365 este reprezentată de aplicațiile Office dezvoltate de Microsoft, acestea incluzând Word, Excel, PowerPoint și altele. Ai posibilitatea să cumperi abonamente diferite pentru Office 365, în funcție de software-ul și serviciile de care ai nevoie, precum și în funcție de câți utilizatori și pe câte dispozitive ai nevoie de aplicațiile și serviciile incluse.

Microsoft Office 365 – oferte (LINK)

Tocmai de aceea ai posibilitatea să achiziționezi Office 365 pentru uz personal sau pentru compania ta. Utilizatorii privați pot achiziționa Office 365 Home sau Office 365 Personal, în timp ce companiile, în funcție de câte calculatoare și câți angajați au, pot opta pentru pachetele Office 365 Business, Office 365 Business Premium sau Office 365 Business Essentials.

Că programele Microsoft din suita Office sunt cele mai bune de pe piață se vede și în tentativa diverșilor competitori de a crea software nu mai bun sau mai performant, ci niște copii ale produselor originale. E plin Google de site-uri care oferă „alternative” la programele din suita Office.

În abonamentul Office 365 sunt incluse, pe lângă Word, Outlook, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher și Access și serviciile OneDrive și Skype.

Microsoft Office 365 – oferte (LINK)

Printre cele mai bune servicii oferite de pachetul Office 365 este mail-ul pentru companii al Outlook. Astfel, dintre avantajele serviciului de mail Outlook putem aminti: posibilitatea de a păstra arhive în cloud, avantajul de a munci de oriunde și de pe orice dispozitiv, obținerea unei adrese de mail profesionale, cu numele tău de domeniu în nume etc.

Un abonament la suita Microsoft Office 365 îți permite să beneficiezi de toate aplicațiile Office pe orice calculator PC, Mac, tabletă cu Windows sau iPad, de oriunde ai fi și fără chiar a avea nevoie de conexiune.

Microsoft Office 365 oferă actualizări constante ale aplicațiilor sale, fără costuri suplimentare pentru utilizatori, astfel te asiguri că ai mereu cele mai noi și performante versiuni ale programelor tale preferate.

Microsoft Office 365 – oferte (LINK)

Spre deosebire de restul pachetelor Office, Office 365 îți permite să accesezi oricare dintre programe în timp real și de pe orice dispozitiv cu internet și OneDrive.

Microsoft a anunțat pentru prima dată Office 365 în octombrie 2010, mai întâi cu o versiune beta, destinată companiilor, și care a fost lansată în aprilie 2011.

Abia în 2013 Office 365 a fost pusă la dispoziție publicului larg, odată cu lansarea Office 2013. Până în 2017, Microsoft a reușit să obțină mai multe venituri din abonarea la serviciul Office 365 decât din vânzarea efectivă a pachetelor Office.

Microsoft Office 365: oferte (LINK)

Sunt mai multe planuri de licențe Office 365, de la cel gratuit, numit Office Online, care oferă acces doar la aplicații online, însă, până la pachetele Enterprise. Pachetele diferă atât prin prisma programelor la care ai acces, cât și prin prisma spațiului de depozitare din OneDrive și numărul de utilizatori licențiați. La pachetele Enterprise, numărul utilizatorilor este nelimitat. La pachetele Office 365 Business sau Business Premium, de exemplu, numărul utilizatorilor este redus la 300.

Office 365 este disponibil în cloud, dar are și flexibilitatea de a se integra cu soluțiile existente ale companiei, dacă este necesar. Utilizarea tehnologiei cloud are foarte multe avantaje, în special în economisirea costurilor pentru întreținerea unor servere locale. Office 365 Trust Center asigură menținerea tuturor datelor în siguranță.