Miercuri, o veste bună și una mai puțin bună dinspre ACS Petrolul ’52. Se speră însă ca măcar unul dintre cei doi fotbaliști să joace contra Brăilei!

Dragos Trestioreanu -

Miercuri, o veste bună și una mai puțin bună dinspre ACS Petrolul ’52. Se speră însă ca măcar unul dintre cei doi fotbaliști să joace contra Brăilei!

ACS Petrolul ’52 Ploiești l-a prezentat oficial, miercuri, 24 august 2021, pe atacantul german – care are și cetățenie bosniacă, originea lui, de altfel – Senad Jarovic (foto sus, dreapta), cel cu juniorat la Düsseldorf, în țara sa natală, iar apoi, cu prezențe și goluri în primele eșaloane din Slovacia, Danemarca și Slovenia, din ultima, Prva Liga, ajungând în Liga 2 din România, la vârsta de 23 de ani. Prezentat de către cel care și l-a dorit foarte mult, președintele executiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr (foto sus, stânga), pe gazonul arenei Ilie Oană, acolo unde încă nu se știe cert, acum, dacă va debuta sâmbătă, 28 august, de la ora 15.30, în noul campionat, contra Daciei Unirea Brăila, Jarovic poate fi însă urmărit într-un clip amplu din acest an. De acolo, se vede că are un bun control al balonului, distribuie și deviază inspirat baloanele, și cu capul, și cu piciorul, în câmp, e letal de la „16 metri” spre „6 metri”, are forță de pătrundere, marchează și oferă pase de gol, e un atacant veritabil, cu alonjă, parcă însă și un pic mai lent, firesc însă la înălțimea de 1,95 de metri. S-a remarcat în campionatele în care a evoluat până în prezent, este tânăr și va fi, drept urmare, o achiziție bună, după evoluțiile sale din primul eșalon al Sloveniei. Rămâne, bineînțeles, să și confirme cele văzute pe Youtube, atât pe „Ilie Oană”, cât și pe alte arene din România. A semnat un contract întins pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Cea de mai sus a fost vestea cea bună, mai mult ca sigur urmată, curând, și de apostila lui Marius Chindriș pusă pe al doilea contract al său cu ACS Petrolul ’52 Ploiești, cea mai puțin bună fiind… durerile la articulații acuzate de către vedeta echipei, Armando Vajushi. Iar asta încă din repriza secundă a meciului câștigat în dauna Viitorului Pandurii, la Târgu Jiu, duel în care a deschis seria celor trei goluri ale victoriei. Este foarte dificil pentru fostul internațional albanez să reziste tot timpul la faulturile repetate ale adversarilor, așa cum s-a întâmplat și în Gorj, atacuri peste atacuri dure, adesea, la care arbitrii nu reacționează pe măsura gravității lor și, mai ales, a numărului acestora. Drept urmare, după 3-0 pe „Municipalul” din urbea de reședință a județului Gorj, la întoarcerea la Ploiești, Vajushi a intrat pe mâna medicilor pentru un tratament urgent, care să-l poată ajuta să revină pe teren sâmbătă, 28 august, la meciul cu echipa lui Florentin Petre. Cum a mai revenit destul de rapid și altădată, există și acum speranțe că Armando se va recupera sau va strânge din dinți și tot va juca!

Foto: www.fcpetrolul.ro