Mihai Apostolache, acuzat că-şi sapă colegii mai vechi din PSRO

Redactia -

Mihai Apostolache, acuzat că-şi sapă colegii mai vechi din PSRO

Am primit pe adresa redacţiei un comunicat de presă al avocatului Ovidiu Ciorăneanu, în care acesta îşi anunţă demisia din PSRO Prahova, pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează:

 

„Comunicat de Presa

Va anuntam ca, astazi, avocatul Ovidiu Cioraneanu, secretarul general al PSRO Prahova, si-a dat demisia din functia detinuta, si din partid. Alaturi de el au demisionat mai multi lideri locali ai PSRO Prahova.

„Am demisionat din acest partid, la a carui constructie am contribuit decisiv in judetul Prahova, pentru ca domnul presedinte Mircea Geoana nu si-a tinut promisiunea facuta, si anume ca nu vor exista niciodata imixtiuni de la centru in conducerea filialei.

A fost o promisiune facuta de dl Mircea Geoana in fata mea, in fata fostului presedinte al filialei, Dan Ionita si a mai multor colegi. Probabil ca Dan Ionita „s-a prins” inaintea mea ca domnul Geoana nu are cuvant si nu are onoare fata de PSRO – Organizatia Judeteana Prahova, asa cum si demonstreaza in aceste momente.

De circa doua luni, viata politica a PSRO Prahova este marcata de „imixtiunea” numita Mihai Apostolache, sosit de la PNL ca prieten personal al lui Mircea Geoana, acesta fiind „calul troian” in filiala PSRO Prahova. Oficial, ni s-a spus ca e „alaturi de noi cu bogata sa experienta”. Neoficial – stiu de la senatorul Dan Ionita – s-au facut tot timpul presiuni asupra filialei ca Mihai Apostolache sa fie numit presedinte executiv.

De cand a sosit, principala preocupare a lui Mihai Apostolache nu a fost constructia unui autentic partid de stanga, ci sicanarea tuturor membrilor PSRO mai vechi decat el precum si inlocuirea majoritatii liderilor din teritoriu cu oamenii sai cu care a venit de la PNL si PDL.

Am anuntat, in repetate randuri, pe cale ierarhica, ca Mircea Geoana trebuie sa discute cu prietenul sau Mihai Apostolache sa inceteze actiunile sale distructive si care se joaca de-a presedintele executiv. Amintesc faptul ca pana la data de 28 sept 2015 M.Ap. nu facea parte nici macar din Biroul Executiv Judetean al PSRO. Geoana a raspuns evaziv de fiecare data insa total partinitor, vointa sa de a-l implementa intr-o constructie edificata de altii, fiind evidenta.

Asa ca luni, 28 septembrie, acelasi Mihai Apostolache a venit in sediul PSRO Prahova prezentandu-se ca si „presedinte interimar”, desi nu am cunostinta de nici un anunt oficial in acest sens, totodata cerand actele filialei precizand si faptul ca „nu ne recunoaste oficial” ca si Organizatie PSRO Prahova, validata potrivit statutului partidului.

Nu pot sa asist cu mainile incrucisate la asa ceva, iar daca Mircea Geoana e de acord cu un asemenea comportament, nu pot decat sa fac pasul inapoi. Eu nu fac politica pentru a obtine avantaje ori pentru a conduce in interes personal.

Multumesc tuturor celor care au crezut in mine si in ce le-am spus cand i-am chemat sa construim un partid nou, fara pile si beizadele. Am sa reflectez, cateva zile, la ce se intampla si voi anunta care va fi pasul meu urmator”, a declarat Ovidiu Cioraneanu.”