Mihai Dinu versus… Mihai Dinu! Eșec la scor de polo al Cornului, în Parcul Municipal Vest. La învingătorii buzoieni au jucat și ex-petroliștii Catană, Danci, Velisar și Rus

Dragos Trestioreanu -

Mihai Dinu versus… Mihai Dinu! Eșec la scor de polo al Cornului, în Parcul Municipal Vest. La învingătorii buzoieni au jucat și ex-petroliștii Catană, Danci, Velisar și Rus

Sâmbătă, în Parcul Municipal Vest, imediat după meciul-test dintre CS Blejoi și CSC Berceni, încheiat cu scorul de 5-2 în favoarea vicecampioanaei de toamnă a Ligii A Prahova, a urmat o altă partidă de verificare a unei divizionare D prahovene, CS Cornu (locul 4, la finele turului de campionat), care a avut însă o adversară tare, SCM Gloria Buzău, liderul primei jumătăți a întrecerilor din Seria I a Ligii a III-a, o grupare cu cu un lot clar superior, așa cum se poate observa lesne în rândurile de mai jos.

Diferența nu numai de eșalon, ci și de valoare, a condus la un scor des întâlnit în… polo, 7-3 pentru Gloria, autorii golurilor din jocul-test fiind buzoienii Enescu (ex-divizionar A, sosit acum de la UTA Arad, din L2), Asăvoaiei, Petre (ex-Juventus București, „veteran” adus în vară, după ce a mai trecut și pe la defuncta Gloria Bistrița și Gaz Metan Mediaș, tot în primul eșalon), Roman, Dincă, Burlacu şi Mihalache, respectiv cornenii Băcioiu (2) și Marius Ene (fost echipier al Petrolului Ploiești și al Flacării Moreni, printre altele, fiind în acest moment poate unul dintre fotbaliștii cu cel mai bun CV din Liga A Prahova). De subliniat că jocul s-a desfășurat în trei reprize a câte 30 de minute fiecare, la centru fiind pe rând arbitrii ploieșteni Mihai Constantin (foto jos, în stânga; revenit în activitate după ce a fost la muncă în străinătate), Marcel Marin (foto jos, în dreapta; mutat de ceva vreme în Comisia Județeană de Arbitri a AJF Ilfov) și Adrian Calestru.

Interesant este că meciul dintre CS Cornu și SCM Gloria Buzău a fost cel în care un antrenor principal, Mihai Dinu (foto sus, în text, dând ultimele indicații înaintea startului meciului-test), de la trupa prahoveană, s-a duelat, amical, cu antrenorul secund al celei buzoiene, care este… Mihai Dinu, apropiatul colaborator al fostului fotbalist de renume al Gloriei, George Timiș! „Am stat neutru” – ne-a declarat, amuzat, tehnicianul al cărui vis este ca, într-o zi, s-o antreneze pe FC Petrolul! Când va lua și licența Pro, își va putea cere… dreptul de a fi în spațiul tehnic al echipei „lupilor”!

Dinu a folosit, contra echipei la care face parte din staff-ul tehnic, următorul prim „11”: Panaite – Ghica, Șovăială, Micu, Ion – Condrea, Olariu – Băcioiu, Gavrilă, Busuioc – Ene, mai intrând pe parcurs și portarul Voiculescu și jucătorii de câmp Costea, Simion, Niculae și Bejgu. De remarcat trecerea masivului și înaltului atacant Șovăială pe postul de fundaș central, o găselniță a lui Mihai Dinu, și folosirea a trei jucători nou-veniți la CS Cornu, dintre care doi proveniți din Liga a III-a, mai sus-amintitul Marius Ene (ex-SCM Gloria Buzău) și mijlocașul central Alex Olariu (ACSM Oltenița, locul 14 din ierarhia Seriei a II-a a celui de-al treilea eșalon), are a contribuit la promovarea Rapidului în Liga 3. Altă noutate este mijlocașul de bandă Marius Busuioc (CS Progresul București 2005, poziția a IV-a din ierarhia turului campionatului Ligii a IV-a din AMF București).

Timiș și… Dinu au optat pentru trei formule aproape diferite de echipe, dovedite câștigătoare: Chirițescu – Androne, Pușcă, Ceaușel, Drăguț – Sana, Enescu – Catană, Petre, Asăvoaiei – Chipirliu (I); Chirițescu – Rus, Pușcă, Ceaușel, Velisar – Danci, Danciu – Cazan, Roman, Oprea – Reis (II); Chirițescu (Șerban) – Pucheanu, Pușcă, Ceaușel, Câmpeanu – Manea, Calu – Mihalache, Dincă, Burlacu – Truță (III). După cum se vede, în prima parte a jocului, la SCM Gloria, a evoluat fostul petrolist Răzvan Catană, mijlocaș de bandă sau fundaș devenit om de bază la divizionara C, în tur, și nou-venitul de la Astra, Remus Chipirliu, atacant ex-golgheter al Ligii a II-a, pe când îmbrăca echipamentul Juventusului București. În repriza secundă, au mai apărut trei foști „lupi”, fundașii „U 21” Adrian Rus (revenit de la CS Afumați și redirecționat spre Buzău) și Mihai Velisar, plus mijlocașul central Cristian Danci. „Toți foștii petroliști se simt foarte bine la Gloria” – a declarat pentru www.gazetaph.ro tehnicianul… celor două combatante! Alte două noutăți din efectivul Buzăului au fost doi portughezi, Sana Camara, un mijlocaș central (foto, la titlu; în echipament verde electric-negru, cu numărul 77, între Răzvan Catană, numărul 20, și Andrei Enescu, atacându-l pe Cristian Gavrilă) care a trecut pe la toate loturile naționale de juniori ale lusitanilor, și vârful de atac Eduardo Reis. În special cel dintâi a impresionat pe sinteticul de la Parcul Municipal Vest.

Foto: Paul MÂINEA