Mii de intervenţii ale poliţiştilor şi peste 750 de infracţiuni semnalate, în ultimele 24 de ore, în toată ţara

Redactia -

Mii de intervenţii ale poliţiştilor şi peste 750 de infracţiuni semnalate, în ultimele 24 de ore, în toată ţara

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.418 evenimente, dintre care 2.946 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.472 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 755 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În cursul zilei de ieri, au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 142 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 142 de fapte penale, iar faţă de 16 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 677 de permise de conducere (dintre care 63 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 196 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.285 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfăşurat 26 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 195.300 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.235 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 52 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 134.350 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 26 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 51,5%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 24.095 de mijloace de transport şi 94.357 de persoane, dintre care 10.005 cetăţeni ucraineni.