Mii de oameni în stradă după ce Guvernul a adoptat ordonanţele graţierii şi modificării Codului Penal

Redactia -

Mii de oameni în stradă după ce Guvernul a adoptat ordonanţele graţierii şi modificării Codului Penal

Mii de oameni au ieşit, în miez de noapte, în stradă, în Bucureşti şi alte mari oraşe din ţară, pentru a protesta împotriva deciziei Guvernului de a adopta ordonanţele privind graţierea şi modificările aduse Codului Penal. Anunţul luării acestor decizii a fost făcut de către ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după şedinţa de Guvern, anunţând că a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă modificarea codurilor penale şi proiectul graţierii unor pedepse. În timp record, în jurul orei 1.10, documentele au fost deja publicate în Monitorul Oficial. 

Am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament. La abuz în serviciu, a fost eliminată plângerea prealabilă şi s-a precizat că numai încălcările legii pentru cuantumul acela pe care noi l-am stabilit, de 200.000 de lei”, a declarat ministrul Iordache.

”OUG şi proiectele de lege nu s-au făcut pentru oameni politici sau pentru persoane. S-au făcut pentru infracţiuni”, a conchis Florin Iordache.