Minifotbal. MFC Ploiești… Ader(ă) la semifinalele Cupei LMF!

Redactia -

Minifotbal. MFC Ploiești… Ader(ă) la semifinalele Cupei LMF!
Duminică, 22 aprilie 2018, MFC Ploiești a întâlnit-o, de la ora 18.30, pe ocupanta locului I din ierarhia Ligii B de minifotbal, din județul Prahova, Ader Ploiești, echipă condusă de Raul Petrescu. Sub privirile selecționerului echipei naționale de minifotbal a României, Marius Mitu, MFC a început foarte slab jocul și, după opt minute, s-a văzut condusă după un gol înscris de lângă un fundaș al său, iar după alte 5 minute a venit un gol identic și astfel scorul a devenit 0-2, încă din minutul 13.
După 12 minute în care MFC-ul a forțat, și ea, înscrierea unui gol, cei care au înscris au fost însă tot cei de la Ader, care au facut-o chiar de două ori într-un minut, astfel stabilindu-se scorul pauzei, 0-4, și lăsându-i fără speranțe pe băieții pregătiți de Gabriel Georgescu! Dar, cu două modificări în efevctiv, făcute la pauză, și cu un lot restrâns, MFC Ploiești a intrat totuși mult mai bine în joc și a fost mult mai motivata, în urma discuțiilor avute în momentele de odihnă. Drept urmare, a dominat startul reprizei secunde, iar concretizarea acestei stări de fapt a fost consemnată în minutul 30, atunci când Sebastian Miu a înscris, îndeplinind o simplă formalitate, dar totodată le-a dat speranțe coechipierilor într-o “remontada”. Ceea ce a urmat să se întâmple a fost de necrezut, atât pentru cei prezenți în tribune, cât şi pentru jucătorii celor două combatante, ca și pentru selecționerul primei reprezentative a României, deoarece MFC Ploiești a demonstrat un spirit de echipă nemaipomenit și, după ce Gabriel Năstase a marcat în minutul 32, ulterior unei faze care a făcut șah-mat apărarea Aderului, a urmat – după 180 de secunde –  un gol al fostului petrolist Alexandru Crăciun, din nou după o serie de pase care a “nimicit” apărarea adversă.  Surpriza a venit în momentul în care același Gabriel Năstase a șutat spre poartă, în minutul 38, și l-a păcălit pe portarul celor de la Ader, egalând la 4 și ducând astfel meciul la penaltiuri, la capătul unei partide de infarct: 4-4 (0-4).
 
Loteria penaltiurilor!
 
După o repriză secunda impecabila făcută de MFC Ploiești, în care TOȚI jucătorii au jucat ca într-o finală, la penaltiuri primul care a dat o speranță MFC-ului și care a avut o prestație bună, de altfel, pe tot parcursul meciului, a fost portarul ex-petrolist și el, Mihai Vanghele, apărând prima lovitura de departajare, intervenție care nu ar fi avut însă același efect, dacă Gabriel Năstase nu ar fi transformat pentru MFC Ploiești, la cea intâi execuție a echipei sale. Ader a înscris apoi, iar MFC l-a avu pe Cristian Arnăutu ca executant inspirat al penaltiului. Ader a marcat la ultima lovitura de departajare, iar Gabriel Georgescu l-a desemnat pe Alexandru Crăciun să execute, iar sigur pe el, acesta a transformat fără probleme, ducându-și echipa în semifinalele Cupei LMF Prahova, alături de Viking Pruszynski, Sky Falcons și SystemBau!