Ministrul Agriculturii, întâlnire la Râfov cu legumicultorii din zonă

Daniel Dimache -

Ministrul Agriculturii, întâlnire la Râfov cu legumicultorii din zonă

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a aflat vineri , 27 mai, în comuna Râfov. Ministrul s-a întâlnit, la Căminul Cultural din satul Buda, cu fermierii din sudul județului Prahova. Ministrul Chesnoiu a purtat discuții aplicate în special cu legumicultorii din comunele recunoscute pentru solariile din zonă – Olari, Râfov, Balta Doamnei, Gherghița – cărora le-a prezentat atât măsurile actuale luate de Ministerul Agriculturii pentru sprijinirea fermierilor, dar și schimbările care sunt în plan pentru anul viitor, când programele de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate vor fi extinse și pentru alte legume – nu numai pentru tomate – urmând să se deruleze pe parcursul întregului an, dându-le astfel posibilitatea fermierilor să facă investiții pentru a crește nivelul producției.

La acțiune au fost prezenți și primari ai localităților din zonă, dar și parlamentari prahoveni – Bogdan Toader, Rodica Paraschiv, Radu Oprea, prefectul de Prahova, Virgil Nanu și alți invitați.

”Oamenii solicită, pe bună dreptate, pentru că este un an atipic, cu condiții climaterice atipice, prelungirea Programului Tomata. Încă analizăm ce posibilități avem de a ne adapta și noi în funcție de nevoile lor, pentru că până la urmă ăsta e rolul statului, să fie în permanentă legătură cu fermierii, iar programele de sprijin să fie efectiv făcute pentru ei. Nu trebuie să îmbrace o formă făcută într-un birou, la București, ci trebuie să se facă de aici, din câmp.

Toți producătorii români au produse excepționale și de calitate. Trebuie să îi sprijinim pe de o parte noi, statul, cu programe sustenabile care să îi ajute să devină productivi, iar de partea cealaltă, trebuie să îi ajutăm noi, fiecare român, să cumpărăm de la ei produsele excepționale pe care le produc, pentru că fiecare leuț pe care îl dăm unui producător pe marfa lui îl ajută să producă în continuare ceea ce vedem în solariile noastre și în toate celelalte sectoare din agricultură”Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

”A fost o întâlnire folositoare cultivatorilor din comuna noastră și celor din întreaga zonă, mai ales că ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, vine în teritoriu să aducă informații legate de proiectele și acțiunile Ministerului, dar și să cunoască direct de la fermieri realitățile, necesitățile și așteptările acestora.” – a declarat gazda întâlnirii, primarul comunei Râfov, Paul Costin Cazanciuc.