Ministrul Apărării, în vizită la Colegiul național militar „Dimitrie Cantemir” Breaza

Daniel Dimache -

Ministrul Apărării, în vizită la Colegiul național militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
 
Astăzi, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, a fost prezent la Breaza, la o ocazie specială, la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde s-a întâlnit cu cadrele didactice și elevii, participând la mai multe acțiuni. Ministrul Aărării a ținut să se fotografieze și cu șefa de promoție a generației care a absolvit anul acesta colegiul, ploieșteanca Ingrid Vârlan, admisă la cea mai bine cotată academie militară din Statele Unite și din lume: West Point.
 
 
Iată ce a comunicat ministrul Vasile Dâncu, în urma vizitei:
 
”Anul acesta, pe 4 iunie, se împlinesc 110 ani de când s-au pus bazele a ceea ce astăzi reprezintă Colegiul național militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde performanța și dăruirea sunt pe aceeași scară a valorilor.
Am dorit să fiu prezent astăzi, alături de elevi, de profesori, de echipa de comandă a Colegiului și de familiile lor din mai multe motive.
▶️ Sunt profesor, am îndrumat sute de generații care au înaintat în viață, de pe băncile școlii, făcând din profesie și cunoștințele dobândite o reală misiune.
▶️ Cunosc istoria acestei instituții de învățământ militar, cu fundamente serioase, istorie de mai bine de un secol, rigoare matematică și sunt mândru că astăzi vă stau alături, în dublă calitate, ca profesor, și ca ministru al apărării.
▶️ Colegiul național militar „Dimitrie Cantemir” este etalon pentru Armata României, generații întregi de lideri militari absolvindu-l. De-a lungul timpului, în colegiu și-au desăvârșit pregătirea peste 13.500 de absolvenți, împărțiți în 98 de promoții, care au confirmat și consolidat valoarea acestui lăcaș militar de învățământ, cultură și educație.
Colegiul Dimitrie Cantemir are un portofoliu impresionant de participări la compețiții naționale, cât și perfomanțe notabile în programul ERASMUS și în parteneriatele internaționale.
Mă simt mândru de fiecare dintre elevii și membrii corpului didactic și solidar cu ei ca ministru dar, mai ales, ca profesor și părinte.
Apreciez faptul că echipa Colegiului, alături de corpul profesoral, a pus amprenta proprie, fie că vorbim despre aspectele organizatorice, despre programele de educație sau despre cele vocaționale. I-am asigurat pe profesori și pe membrii echipei de comandă că vor găsi mereu în mine un partener de dialog în acest amplu proces de continuă reconstrucție.
Ca ministru al apărării, m-a preocupat din prima zi de mandat ceea ce sistemul militar educațional poate oferi societății românești și sunt mândru că tot mai mulți elevi aleg cariera militară. Sunt în contact permanent cu toți comandanții sistemului militar de învățământ pentru a găsi soluții adaptate mediului educațional aflat în permanentă schimbare și pentru a oferi perfomanță.
Legătura dintre generaţii este cea care dă sens trăiniciei spiritului cantemirist, care este o flacără mereu aprinsă, generatoare de dragoste de țară și de valoare.
Le-am transmis elevilor cantemiriști să nu se oprească din drumul pe care și l-au ales, indiferent de greutățile întâlnite. Nimeni vreodată nu a spus că va fi ușor. Însă satisfacția la finalul drumului este tot ceea ce contează.
Le doresc să își îndeplinească visurile și să fie mândri de alegerea făcută, aceea de a fi parte din Armata României.”
Foto: Laurențiu Turoi