Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și-a anunțat prezența la Bucov, la deschiderea anului școlar

Daniel Dimache -

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și-a anunțat prezența la Bucov, la deschiderea anului școlar

Pentru prima dată ȋn România, elevi din mediul rural vor avea acces gratuit la educație digitală inteligentă, ȋn cadrul SmartLab Bucov, primul laborator dotat cu tehnologie de ultimă generație dintr-o școală de la sat din mediul rural.

SmartLab Bucov este utilat cu laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, tablă interactivă, ochelari VR, roboți educaționali multifuncționali, ,,perete verde’’, pentru agricultura pe verticală, imprimante, scannere și creioane 3D.
Proiectul a fost gândit și implementat de Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a șase companii private donatoare.
Acesta este cel de-al șaselea laborator digital din România, primele cinci fiind localizate ȋn București, Ilfov și Călărași.

 

Laboratorul, cu toate facilitățile sale, va fi inaugurat la deschiderea anului școlar, luni, 13 septembrie, la ora 12:00, la Școala Gimnazială ,,Constantin Stere’’, din comuna Bucov, Județul Prahova (Str. Constantin Stere, nr. 53), într-un eveniment la care este anunțată participarea ministrului Educației.
La eveniment au confirmat participarea:
Sorin CȊMPEANU – Ministrul Educației
Iulian DUMITRESCU – Președintele Consiliului Județean Prahova
Ion SAVU – Primarul comunei Bucov
Ilona RIZEA – Inspector Școlar General al ISJ Prahova
Andreea PAUL – Președintele Asociației INACO.

(Fotografii din timpul amenajării SmartLab Bucov)