Ministrul Sănătății, în vizită la Ploiești, pe tema viitorului Spitalul Municipal de Urgență

Daniel Dimache -

Ministrul Sănătății, în vizită la Ploiești, pe tema viitorului Spitalul Municipal de Urgență

Ministrul Sănătății, domnul  Alexandru Rafila, a fost prezent, astăzi, la Primăria Municipiului Ploiești, pentru a discuta despre viitorul Spital Municipal de Urgență, care va fi construit în orașul nostru.

Delegația Ministerului Sănătății a fost primită de către primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, care a fost însoțit de viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, administratorul public al municipiului Ploiești, doamna Simona Albu, precum și de liderul de proiect, ce vizează construirea acestei unități sanitare, consilier pe probleme de sănătate al primarului, doamna Mariana Câju.

La discuțiile purtate la sediul municipalității au participat și doamna senator Laura Mihaela Fulgeanu-Moagher, prefectul județului Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu, precum și directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova , domnul Măguleanu Cătălin.

Primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a prezentat proiectul viitorului Spital Municipal de Urgență, expunând importanța și oportunitatea construirii acestei noi și moderne unități sanitare, un obiectiv de investiții major pentru comunitatea noastră. Totodată, au fost expuse și o serie de detalii tehnice legate de proiectul construirii noului spital, în municipiul Ploiești.

Spitalul Municipal de Urgență va fi realizat în zona de Sud a orașului nostru și va fi compus din cele două unități sanitare de profil aflate, în prezent, în administrarea autorității publice locale, respectiv Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești. Pentru a deveni Spital de Urgență, actuala structură a celor două unități medicale va fi modificată, urmând a se regăsi mai multe specialități, la standarde moderne, în viitorul spital.

Ministrul Sănătății, domnul prof. univ. Dr. Alexandru Rafila, a punctat, în cadrul reuniunii, că realizarea unui spital municipal de urgență la Ploiești este de bun augur și implică o gândire strategică de amploare. Noua structură medicală trebuie să fie organizată într-un mod flexibil și poate deveni un proiect pilot și un model de bune practici în domeniu.

 În acest context, ministrul Sănătății a mai subliniat importanța dezvoltării serviciilor medicale la nivel local și asigurarea accesului la o infrastructură medicală de calitate, însoțită de resurse umane bine pregătite, profesioniste.

Cu acest prilej, ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, și-a exprimat susținerea față de acest proiect inițiat de primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, și a precizat că ministerul de resort va ține o strânsă legătură cu echipa de lucru din municipiul nostru, asigurând sprijin și consultanță de specialitate, în vederea concretizării acestui important obiectiv de investiții.