Ministrul Transporturilor, proiecte pentru Prahova: sensuri giratorii, centuri ocolitoare, lărgiri de şosele

Daniel Dimache -

Ministrul Transporturilor, proiecte pentru Prahova: sensuri giratorii, centuri ocolitoare, lărgiri de şosele

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a venit astăzi în Prahova pentru a urmări modul în care se derulează lucrările de infrastructură rutieră din județ. Unul dintre punctele negre de la intrările din municipiul Ploiești, unde se înregistrau foarte multe accidente rutiere, este pe cale să dispară, pentru că în cel mult două săptămâni va fi finalizat sensul giratoriu de la Lukoil, spre Brașov.

 

„Un obiectiv pentru care am purtat discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Ministerului Transporturilor este pe cale să se realizeze. Consiliul Județean Prahova, prin colaborarea cu CNAIR, are în vedere rezolvarea tuturor problemelor de trafic, dar și pentru creșterea siguranței circulației”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Prahovenii au vești foarte bune de la ministrul Transporturilor și în privința unor ample proiecte de infrastructură, printre care se regăsesc lărgirea la patru benzi a DN 72, precum și a DN1B, la ieșirea spre Blejoi. La întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu oficialităţile judeţene, cu primari şi parlamentari de Prahova, ministrul  Răzvan Cuc a mai menționat că se apropie de lansare și un alt proiect așteptat de prahoveni – centura ocolitoare a municipiului Câmpina. Acestora li se va adăuga și sensul giratoriu de la ieșirea din Ploiești spre Buzău, care va înlocui improvizația actuală, o pată pe imaginea municipiului Ploiești, și centura ocolitoare a orașului Vălenii de Munte.

„Astăzi, domnul președinte Bogdan Toader a primit vizita domnului Ministru al Transporturilor Alexandu Răzvan Cuc, care a venit împreună cu echipa sa de la CNAIR la CJ, aici am obținut avizul favorabil pentru a demara procedura SF+PT pentru Centura Ocolitoare a Orașului Vălenii de Munte. În cadrul discuției, conform contractului de reabilitare cu covor asfaltic a Drumurilor Naționale este cuprins și DN1A de pe raza orașului. Mulțumim domnului Ministru și domnului Președinte pentru implicarea in proiectele orașului.” – Florin Constantin, primar Vălenii de Munte.

„Am verificat, astăzi, obiectivele de investiții de infrastructură din județul Prahova. Vă anunț că lucrările la realizarea intersecției în sens giratoriu, pe DN 1 ( Centura Ploiești Nord ) sunt avansate în proporție de 80%. Deși termenul de finalizare era 17.09.2019, iată că am reușim să terminăm înainte de termen.
În aproximativ 2 săptămâni, proiectul va fi dus la bun sfârșit. O astfel de evoluție aștept din partea tuturor constructorilor care lucrează pe șantierele din România! Totodată, intrăm în linie dreaptă și cu proiectul de lărgire la 4 benzi pentru DN1A.
În legătură cu dezinformarea care circulă prin mass-media, doresc să anunț că Ministerul Transporturilor nu interzice aceste aplicații ( Uber , Bolt, Clever).
Din contră! Lucrăm la realizarea unui cadru legislativ, care să stabilească foarte clar regulile după care să funcționeze aceste servicii de car-sharing. Nu s-a pus niciodată problema să interzicem aceste servicii!” – Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.