Ministrul Turismului, Bogdan Trif, anunţuri importante cu ocazia vizitei de la Ploieşti

Daniel Dimache -

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, anunţuri importante cu ocazia vizitei de la Ploieşti

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a venit, astăzi, în Prahova, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, pentru a atrage primarii prahoveni din localităţile turistice în colaborări pe proiecte importante în cadrul Masterplanului de investiţii al Ministerului Turismului. Cu ocazia vizitei, ministrul a declarat că niciuna dintre localităţile prahovene nu a încercat până acum să acceseze aceste noi variante de finanţare pe care le pune la dispoziţie comunităţilor locale Ministerul Turismului şi că va continua discuţiile cu primarii din judeţ, pe care i-a invitat la Minister împreună cu preşedintele CJ Prahova, pentru a-i coopta în viitoare colaborări.

În cadrul întâlnirii de astăzi s-a identificat un proiect privind un obiectiv turistic prahovean care să fie cuprins în investiţiile Ministerului Turismului.

Vă prezentăm declaraţia preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, cu privire la acest obiectiv:

„Găsim un partener în ministrul Turismului şi accelerăm modernizarea #SalineiSlănicPrahova. Vestea bună şi foarte importantă este că unicitatea Salinei Prahova aduce acest mijloc natural de tratare a afecțiunilor respiratorii în masterplanul de investiții al ministerului Turismului, conform discuţiilor purtate, astăzi, cu domnul ministru Bogdan Trif, în cadrul vizitei sale de lucru în judeţul nostru.

Dacă anul trecut, mina turistică de la Slănic a reuşit să atragă 225.000 de turişti, potențialul aerului curat din interiorul acesteia trebuie, obligatoriu, valorificat prin investiții care să ducă la creșterea numărului de turiști – de la repararea lifturilor, astfel încât turiștii să nu mai intre prin mina de exploatare, cu microbuzele, spre Mina Unirea, până la un sistem de iluminat ornamental modern, cu o dinamică specifică „turismului de sănătate”.

În contextul simplificării de către minister a documentației necesare pentru obținerea finanțării, dar şi al sprijinului oferit de ministrul Turismului, demersurile Consiliului Judeţean şi al Primăriei Slănic vor deveni realitate!”

În cadrul conferinţei de presă susţinute la Ploieşti, Bogdan Gheorghe Trif a subliniat că turismul este cu adevărat oprioritate pentru Guvernul României şi că măsurile luate în ultimii doi ani au cuprins una cele mai mari reduceri de fiscalitate din Uniunea Europeană, prin scăderea TVA de la 24 la 5% pentru mediul de afaceri din turism.

Ministrul a mai informat că vor fi acordate pentru încă cel puţin doi ani vouchere de vacanţă pentru bugetari. Conform acestuia, peste 1,2 mil de români beneficiază de vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei.

Trif a mai anunţat că Ministerul Turismului va începe, în plin sezon, o campanie de contrale incognito la unităţile turistice, în cadrul căreia oficialii vor veni ca simpli turişti şi vor evalua serviciile oferite.