Minor de 16 ani, arestat pentru șir de tâlhării și furt. Îl seconda un altul de 13 ani!

Daniel Dimache -

Minor de 16 ani, arestat pentru șir de tâlhării și furt. Îl seconda un altul de 13 ani!

Tânăr reținut pentru tentativă la tâlhărie, tâlhărie și furt calificat

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Ploiești, în cadrul unor dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie, tâlhărie și furt calificat.

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanelor și a Patrimoniului, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiu, la locuința unui tânăr, de 16 ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie, tentativă la tâlhărie și furt calificat.

În fapt, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că:

La data de 2 august a.c., în timp ce se aflau în tramvaiul 102, între stațiile Complexul Mare – Complexul Mic, din municipiu, doi tineri necunoscuți i-ar fi sustras prin violență unui bărbat, o sumă de bani din buzunarul de la piept, al cămășii cu care era îmbrăcat.

La data de 5 august a.c., polițiștii secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că în zilele de 3 și 5  august a.c., autori necunoscuți, prin violarea sediului profesional, ar fi pătruns în incinta unui bar și ar fi sustras mai multe sticle de băuturi alcoolice.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției   Municipiului Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei14.00, persoane necunoscute, în timp ce se aflau pe strada Cibinului din Ploiești, ar fi încercat să-i sustragă prin violență, rucsacul unei femei iar unei alteia, lănțicul de aur, pe care îl purta la gât.

În urma cercetărilor efectuate și a activităților specifice desfășurate au fost identificați doi tineri, în vârstă de 16 ani și 13 ani, ambii din municipiul Ploiești, posibili autori ai faptelor.

În baza probatoriului administrat, la data de 9 septembrie a.c., tânărul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, în cursul aceleiași zile, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, polițiștii vă recomandă:

 

Evitaţi să circulaţi singuri având asupra dvs. sume mari de bani sau bunuri de valoare expuse la vedere!

În cazul în care sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să vă opriţi la cel mai apropiat sediu de poliţie, reţinând cât mai multe dintre semnalmentele agresorului pentru a putea fi identificat şi reţinut (vârstă, constituţie fizică, aspect, îmbrăcăminte, semne particulare, voce, accent, direcţia în care a plecat, etc)!

În cazul în care sunteţi atacaţi, nu intraţi în panică, faceţi gălăgie ca să atrageţi atenţia cetăţenilor sau al unui poliţist în patrulare!

Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele!

(Fotografie cu caracter ilustrativ)