Minori prahoveni, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, reținuți pentru tâlhărie

Daniel Dimache -

Minori prahoveni, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, reținuți pentru tâlhărie

Miercuri, 11 martie a.c., polițiștii Secției nr. 2 Ploiești au efectuat o percheziție la domiciliul unei persoane bănuite de săvârșirea, în noaptea de 6/7 martie a.c., a unei infracțiuni de tâlhărie calificată.
În fapt, se pare că bănuitul, un ploieștean în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla într-un cazino din municipiu, profitând de faptul că victima era în stare de ebrietate, i-a smuls o sumă de bani din mână și a părăsit incinta localului.
Acesta a fost depistat și condus la sediul secției pentru audiere. Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar pe 12 martie a.c., instanța a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Și polițiștii Secției Rurale nr. 3 Blejoi efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată de către un minor de 14 ani.

În urma cercetărilor, a rezultat că, la data de 4 martie a.c., în timp ce se afla în comuna Păulești, acesta i-ar fi cerut telefonul mobil unui alt minor, în vârstă de 12 ani. Cel din urmă a insistat să îi fie restituit bunul, însă bănuitul l-ar fi amenințat cu un briceag.

Ieri, acesta a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, ocazie cu care s-a stabilit faptul că are discernământ diminuat.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat unității de parchet, cu propunere legală.