Minutul 13 nu a fost cu ghinion pentru Arnăutu! Petrolul a câștigat la Saelele, prin reușita principalului marcator al său

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a trecut cu bine peste un meci de care depindea destul de mult viitorul luptei pentru promovarea în Liga a II-a. Nu numai că a câștigat, scor: 1-0 (1-0), la Saelele, partida cu Voința Turnu Măgurele, dar a și scos-o definitiv din cărțile accederii în eșalonul imediat superior pe echipa condusă și antrenată de către foștii steliști Sorin Paraschiv, Valentin Badea și, respectiv, Marius Baciu, secundul celui din urmă fiind ex-petrolistul câștigător al Cupei României din 1995, Marcel Abăluță! Astfel încât, după susccesul la limită din Teleorman, Petrolul va rămâne să se dueleze pentru promovare doar cu AFCM Alexandria, grupare care a obținut în etapa a VIII-a o remiză pe arena Ilie Oană, 1-1 (1-1). Este vorba, deci, de un al doilea joc consecutiv în care „lupii” înscriu un gol în prima repriză, dar nu mai pot „recidiva” și în mitanul secund. Dar, cu două goluri marcate s-au obținut 4 puncte!

Ploieștenii au început tare confruntarea de pe arena comunală din Saelele, organizatorii lăsând intrarea liberă acolo și oferind și un program de meci, meritoriu pentru al treilea nivel comptițional, și a deschis scorul când nu trecuse nici măcar primul sfert de oră al întâlnirii. Golgheterul Sergiu Arnăutu a reluat cu capul, de la 12 metri, balonul respins cu piciorul de către portarul gazdelor, Alin Sălăjan, la șutul lui Alexandru Ciocâlteu, scăpat singur – după o pasă a autorului reușitei – cu apărătorul buturilor adverse. Cu 1-0 pe tabelă atât de devreme în joc, „galben-albaștrii” au gestionat OK trecerea timpului până ce arbitrul Cătălin Buși le-a trimis la vestiare pe cele două combatante, pentru sfertul de oră de odihnă. Totuși, nu numai Petrolul a mai avut ocazii în primele 45 de minute, ci și localnicii, Mirel Bolboașă – goal-keeper-ul titualr al găzarilor – rezolvând însă, fără prea mari probleme, ocaziile „alb-albaștrilor”. Nemulțumit de randamentul unuia dintre jucătorii săi, Baciu a operat prima înlocuire încă din cea dintâi jumătate a întâlnirii, având să le epuizeze pe toate până la final, optând chiar, în minutul 87, să-l scoată pe unul dintre cei intrați pe teren după reluare și să-l introducă pentru doar șapte minute pe o speranță de acum vreo două sezoane  a Stelei, atacantul Cristian Onțel!

Făcând prima schimbare abia după o oră de joc, antrenorul principal al Petrolului, Octavian Grigore, a lăsat să se înțeleagă că, până la înlocuirea… nașului, Claudiu Tudor, cu finul, Răzvan Catană, a fost mulțumit de prestațiile primul „11”. De altfel, a optat pentru doar trei schimbări, nu pentru patru, câte îi permitea regulamentul întrecerilor din Liga a III-a, cea din urmă fiind făcută la trecerea timpului, în penultimul minut de prelungiri al jocului, atunci când mijlocașul defensiv Marius Chindriș i-a lăsat locul atacantului Roland Stănescu. Cel din urmă a prins astfel… primul său minut pe gazon, în actuala ediție de campionat a celei de-a treia ligi!!! De subliniat și că, pentru al treilea joc consecutiv, al doilea golgheter al Petrolului, Cosmin Lambru, a fost lăsat pe bancă tot jocul, iar asta după ce bifase, cu patru runde în urmă, ultimele cinci minute din partida de la Chiajna! Dar, cum se zice, totu-i bine când se termină cu bine! Și s-a terminat așa, deși în ultimul sfert de oră ploieștenii au evoluat cu un om mai puțin pe teren, Marius Antoche fiind eliminat pentru cumul de cartonașe. Fapt pentru care va fi obligat să declarare forfait meciului din etapa a X-a, de acasă, cu Atletic Bradu.

Într-un final foarte tensionat de meci, cu trimiterea în tribună a antrenorului de portari al Voinței, Emilian Dolha, pentru proteste excesive, el acuzând neacordarea uui penalti, Petrolul a rezistat cu bine și a mai pus 3 puncte la zestrea de până acum, sărind-o în clasament pe învinsa ei de astăzi și egalând-o la puncte pe AFCM Alexandria, care rămâne lider doar pentru că are un golaveraj superior. De victorie s-au bucurat, printre alții, nu numai cei 300 de fani ai „lupilor” prezenți în această deplasare, ci și partenerul-asociat al ACS Petrolul ’52, Mădălin Jorj Mihailovici, CEO Veolia România fiind nelipsit, de altfel, de la meciurile echipei de suflet ale sale, indiferent unde au loc.

VOINȚA: Sălăjan – Mărioara (65 – Tucă; 87 – Onțel), Sălcianu, I. Prodan, Fl. Mitrea – V. Suciu – Ad. Cincă (26 – A. Roman), Mihaiu, Fotescu, Fl. Nicolae (54 – A. Moise),  – B. Oprea (cpt). Antrenori: Marius Baciu (principal), Marcel Abăluță (secund), Emilian Dolha (cu portarii).

FC PETROLUL: Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – Chindriș (90+3 – Stănescu), Antoche – Ciocâlteu (74 – N. Popescu), Cl. Tudor (cpt; 60 – R. Catană), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenori: Octavian Grigore (principal), Ciprian Pura (secund), Gheorghe Liliac (cu portarii).

Au arbitrat: Cătălin Buși – Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni, județul Vâlcea).  

Observatori: Sorin Cojocaru (București) și Marian Ezaru (Craiova).

Cartonașe galbene: Fotescu (10), Antoche (47, 79), Ciocâlteu (48), B. Oprea (70), Fl. Mitrea (73), Velisar (85), Bolboașă (90), Chindriș (90+3).

Cartonaș roșu: Antoche (79).

Până la meciul cu Atletic Bradu, Claudiu Tudor și coechipierii săi vor bifa marți, 24 octombrie 2017, de la ora 18.00, în „16”-imile Cupei României, deci la doar trei zile de la disputa cu Voința Turnu Măgurele, meciul cu divizionara secundă CS Mioveni, de pe arena Ilie Oană. Interesant este că, după jocul cu argeșenii de la Bradu, de sâmbătă, 28 octombrie, petroliștii se vor deplasa în județul acestora, pentru a oferi replica formației… CS Mioveni 2, satelitul adversarei din competiția KO!

Foto: www.fcpetrolul și www.republikanews.ro