Mioriţa reloaded. Crimă la o stână din Prahova

Redactia -

Mioriţa reloaded. Crimă la o stână din Prahova

La data de 21.07.2012, poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. “112” cu privire la faptul că în comuna Jugureni, la o stână din punctul „Vârful Ştefului”, B. Gheorghe l-a înjunghiat cu un cuţit pe D. Ion, proprietarul stânii, provocându-i decesul. În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, şi un medic legist din cadrul S.M.L. Ploieşti. 
Din primele cercetări efectuate a rezultat că în dimineaţa zilei de 21.07.2012, în jurul orei 6.30, B. Gheorghe se afla la stâna lui D Ion şi, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia B. Gheorghe i-a aplicat mai multe lovituri cu un briceag lui D. Ion în zona gâtului şi a feţei, leziuni ce au dus la decesul acestuia. Imediat după comiterea faptei, agresorul a mers la domiciliul său, şi ulterior a plecat în direcţia satului Boboci, fiind depistat la scurt timp de către poliţişti într-o pădure din apropierea localităţii Jugureni. Medicul legist a apreciat că decesul lui D. Ion a fost cauzat posibil de o hemoragie externă masivă.  Faţă de B. Gheorghe, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a luat măsura reţinerii, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea acestuia pentru o perioada de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
Cadavrul lui D. Ion a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.