Miracolul de la „Pabellon Funte de San Luis”: CSU Asesoft a bătut-o pe Valencia Basket la ea acasă!

Redactia -

Miracolul de la „Pabellon Funte de San Luis”: CSU Asesoft a bătut-o pe Valencia Basket la ea acasă!

Seară magică pentru iubitorii de baschet din România, campioana masculină a țării lor, CSU Asesoft Ploiești – fără fundașul de geniu Daniel Dee Brown, lăsat să plece la o altă echipă, Dragan Labovic, ținut pe bancă tot meciul, și Cătălin Burlacu, în civil tot acolo, ;i Vlad Negoițescu, accidentat ca și căpitanul echipei -, a reușit o victorie senzațională pe terenul celei de-a doua favorite din grupa N, Top 32-EuroCup, Valencia Basket. Oaspeții s-au impus cu scorul de 92-87 (22-21; 25-20; 20-21; 25-25), în fața celor 7.000 de fani pătimași spanioli, câți a notat siteul oficial EuroCup că au fost prezenți într-o sală de 9.000 de locuri, „Pabellon Funte de San Luis”. Jucătorii lui Vladimir Arnautovic și Sașa Ocoklojic au înfăptuit miracolul, un succes obținut în țara unei multiple campioane mondiale și europene – fiind păcat că partida a putut fi urmărită în România doar pe internet și înregistrată pe „DigiSport” – este de povesitit… nepoților. Fără rotația de care a beneficiat omologul de pe banca lui „Taronjas”, croatul Velimir Perasovic, Dado Arnautovic a făcut însă toate mișcările ce se impuneau și a găsit astfel cărțile câștigătoare, vedetele sale, plus Szijarto Levente, singurul român folosit, de data aceasta primind destule minute într-un meci de EuroCup, reușind ceea ce nici cel mai optimist fan al Asesoftului nu ar fi crezut. Adică, o izbândă în fața unor suporteri dezlănțuiți ai „portocaliilor” multinaționali. Cu Marius Runkauskas, Alhaji Mohammed (foto, luptându-se cu ambiție cu adversarii de la Valencia Basket; www.eurocupbasketball.com) și Jarvis Hayes de-a dreptul fabuloși, cu Gerald Raymond Lee jr. și – acum – chiar și Christopher Cooper la fel de bravi luptători sub ambele panouri, dar și eficienți amândoi, ba și spectaculoși, cu Jermaine Jonte Flowers foarte util ori de câte roi a fost trimis pe parchet, ca și Szijarto, de altfel, chiar dacă nu a punctat, cu Michalis Pelekanos amintindu-le ibericilor că a îmbrăcat, odată, echipamentul lui Real Madrid, Arnautovic a avut la dispoziție opt… eroi, care au făcut eforturi imense pentru a nu se lăsa copleșiți de iureșul din final al starurilor Valenciei. Echipă care reușise să egaleze spre finalul meciului.

Prin victoria din Spania, a doua oficială reșuită în dauna unei echipe din această țară, prima învinsă fiind Girona, la sala Olimpia, CSU Asesoft și-a sporit șansele de a termina întrecerile pe un mai mult decât onorant loc 3, în ierarhia grupei N. Unul care chiar dacă nu asigură calificarea ar fi ceva fantastic pentru o formație din România, mai ales în conidțiile în care ploieștenii s-ar plasa mai sus decât o reprezentantă a unui baschet celebru în Europa – cel francez. SLUC Nancy a pierdut acasă în fața principalei favorite, Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor: 57-66 (16-14; 16-21; 13-17; 12-14), un rezultat mai obișnuit confruntărilor feminine. Astfel, rușii au maximum de puncte la jumătatea întrecerilor din Top 32, urmați de spanioli, francezi și, respectiv, români – cu câte o victorie și două înfrângeri, despărțiți de coșaveraj.

Pentru CSU Asesoft au punctat: Runkauskas (22; 4×3), Mohammed (20; 2×3), Hayes (19; 1×3), Lee jr. (12), Flowers (7; 1×3), Pelekanos (7; 1×3) și Cooper (5). În afara lui Labovic, pe bancă a rămas tot meciul și fundașul Vlad Dogaru. Valencia Basket a replicat prin Kresimir Loncar (19), Bojan Dubljevic (17; 2×3), Vladimir Lucic (15; 1×3), Luke Harangody (10; 2×3), Guillem Vives (9; 1×3), Romain Sato (6), Pau Ribas (4), Rafa Martinez (4) și Nemanja Nedovic (3; 1×3). Nu a reușit niciun coș Pablo Aguilar, iar la serviciile lui David Guardia antrenorul Perasovic nu a apelat deloc. Meciul a fost arbitrat de către un trio format din portughezul Luis Lopes, muntenegreanul Igor Dragojevic și francezul Jean-Charles Collin. Miercuri, 28 ianuarie 2014, Mohammed & Co. vor primi vizita învinșilor lor de-acum, cei care vor veni, cu siguranță, foarte montați la Ploiești, pentru o mult dorită revanșă. Dacă nu o va și reuși, Valencia va ajunge la egalitate de puncte cu Asesoftul, iar Lokomotiv Kuban Krasnodar, în eventualitatea în care va dispune, și în Rusia, de SLUC Nancy, s-ar desprinde decisiv în lupta pentru ocuparea primei poziții din ierarhia grupei N. Situație în care ploieștenii și-ar mări, și ei decisiv, șansele pentru un loc 3, dar ar putea visa, mai puțin de așteptat, chiar și la calificare! Cine-i poate împiedica pe „alb-albaștri” măcar să viseze la și mai mult decât au realizat până acum?