Mircea Cosma, alături de Liviu Dragnea la Comitetul Regiunilor

Redactia -

Mircea Cosma, alături de Liviu Dragnea la Comitetul Regiunilor

Marți, 2 iulie 2013, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a participat alături de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, la reuniunea Biroului Comitetului Regiunilor (CoR), eveniment ce a avut loc la Bruxelles.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a prezentat în cadrul întâlnirii Biroului Comitetului Regiunilor (CoR) proiectul de regionalizare și de descentralizare a României.

“Ce pot să spun cu foarte mare satisfacţie este că toţi cei care au intervenit şi-au exprimat dorinţa de a ne sprijini, şi-au exprimat suportul şi personal, şi instituţional pentru procesul de regionalizare din România, toţi ne-au spus că este extrem de important şi necesar pentru ţară. De asemenea, sunt foarte mulţumit pentru că am sesizat în aproape toate intervenţiile şi întrebările care mi-au fost puse interesul pentru ca procesul să se desfăşoare în condiţii bune, iar rezultatul regionalizării să producă efecte pozitive. Foarte multe sfaturi am primit, să avem grijă să fie un proces care să fie bine înţeles de populaţie, de aceea şi facem foarte multe dezbateri publice în România”, a declarat Liviu Dragnea în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, Liviu Dragnea a vorbit în interviul acordat Biroului de presă al CoR despre contactele pe care le-a avut cu instituţiile europene şi reacţiile acestora la prezentarea proiectului.

Preşedintele Comitetului Regiunilor, Ramón Luis Valcárcel Siso, va face o vizită în România pe 5 iulie pentru a participa la un eveniment organizat de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice pe tema regionalizării.

Comitetul Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanţilor locali şi regionali din toate cele 28 de state membre. Misiunea sa este de a implica autorităţile locale şi regionale şi comunităţile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al UE şi de a le informa cu privire la politicile UE. Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul au obligaţia de a consulta Comitetul în domeniile politice care privesc regiunile și orașele.