Mircea Cosma declară: noi oportunităţi de dezvoltare pentru IMM-urile din Prahova

Redactia -

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a decis în şedinţa de luni semnarea a două contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional De Dezvoltare Urbană. 

Primul proiect ce va primi sprijinul autorităţilor judeţene se numeşte ,, Centrul de afaceri multifuncţional Lumina Verde Ploieşti”. El va avea drept obiectiv general promovarea dezvoltării durabile a mediului de afaceri prin crearea unor noi structuri de sprijinire a investiţiilor. Potrivit indicatorilor, la finalizarea proiectului vor putea funcţiona în noua structură de afaceri peste 20 IMM-uri şi va fi creat un minim de 48 de locuri de muncă.

Al doilea proiect se numeşte ,,Reabilitarea/modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap, comuna Ariceştii Rahtivani (sat Nedelea)”, având rolul de a garanta îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele rezidente ale Centrului prin optimizarea serviciilor sociale oferite. La finalul proiectului, se estimează că Centrul de Recuperare va deveni o instituţie modernă, capabilă de a asigura condiţii bune pentru toţi cei 131 de rezidenţi, indiferent de natura deficienţelor acestora.