Mircea Cosma participă la Sesiunea Comitetului Regiunilor

Redactia -

Mircea Cosma participă la Sesiunea Comitetului Regiunilor

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2013, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, va participa la cea de-a 99-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor, care se va desfășura la Parlamentul European din Bruxelles.

Sesiunea, ce are ca temă principală creşterea economică, cuprinde pe ordinea de zi aproximativ 20 de proiecte de avizat. Printre acestea se află proiecte precum: proiectul ce vizează crearea unor sinergii între bugetul Uniunii Europene, bugetele naţionale şi cele subnaţionale; proiectul care se referă la pachetul legislativ al politicii de coeziune; proiectul privitor la energia din surse regenerabile; proiectul ce urmăreşte facilitarea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziție publică precum şi două poiecte ce vizează mările şi oceanele Uniunii Europene.

În data de 31 ianuarie, sesiunea plenară va fi precedată de o reuniune a președinților grupurilor politice ale Parlamentului European și ale CoR. Dezbaterile se vor concentra asupra negocierilor în curs pe marginea bugetului UE pentru perioada 2014-2020 și asupra măsurilor care urmează să fie adoptate pentru intensificarea cooperării dintre cele două instituții.

Comitetul Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanților locali și regionali. Misiunea celor 344 de membri din toate cele 27 de state membre ale UE este de a implica autoritățile locale și regionale și comunitățile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al UE și de a le informa cu privire la politicile UE.

Dezbaterile vor fi transmise în direct la adresa www.cor.europa.eu, joi, 31 ianuarie, începând cu ora 15:00, și vineri, 1 februarie, începând cu ora 9:00.